Karrigan izbačen iz prve postave FaZe Clana

CS-GO 16. dec 201821:33 > 21:35
DreamHack

Već dugo vremena se čeka konkretan potez ekipe FaZe usled višemesečnih nezadovoljavajućih rezultata, a izgleda da je do njega konačno došlo. Finn "karrigan" Andersen je zvanično poslat na klupu za rezerve, a organizacija je objavila da su u potrazi za novim članom tima.

Karrigan je bio deo možda i najvećeg pojačanja u istoriji CS:GO-a, kada je FaZe rešio da formira super tim, u koji su doveli njega, Ladislava „GuardiaN“ Kovacsa i Olofa „olofmeistera“ Kajbjera. On je sa timom osvojio sedam titula, ali iako bi za nekog to bio sjajan rezultat, američka organizacija je bila nezadovoljna, jer je njihov cilj bio jasan od samog starta – a to je pozicija broj jedan na svetu.

Ali nekako čini se da je sve krenulo nizbrdo od kada su od Cloud9 izgubili u velikom finalu Boston Majora. Ekipa je počela da pruža sve slabije partije na LAN turnirima, i sve ređe su stizali do finala, pa čak i do polufinala, a kao kap koja je prelila čašu je došlo ispadanje u grupnim fazama u dve najveće CS:GO lige – ECS i ESL Pro Lige, nakon serije katastrofalnih onlajn rezultata.

Danac je obavestio fanove da će uskoro dati opširniju izjavu i obavestiti fanove o više detalja oko neminovne promene do koje je došlo, dok FaZe ništa nije otkrio u vezi toga na koje igrače su bacili oko, kao potencijalnu zamenu za sada već bivšeg lidera tima.