Karrigan stigao u EnVyUs na pozajmicu

CS-GO 2. jan. 201913:38 > 13:46
Podeli:
DreamHack

Bivši lider FaZe Clan CS:GO tima će predvoditi EnVy na NA Minoru, potvrdila je američka organizacija.

Nakon rastanka sa svojim francuskim timom u junu prošle godine, EnVyUs se vratio u CS:GO ali na domaćem terenu potpisavši bivši Splyce krajem septembra. Oni su u periodu nakon toga uspeli da obezbede opstanak u ESL Pro Ligi i plasman na američki Minor, a za njega su uspeli da obezbede ogromno pojačanje u vidu jednog od najboljih i najiksunijih „in game“ lidera na svetu.

Karrigan iza sebe ima veoma tešku godinu u kojoj je na neki način završio kao žrtveno jagnje zbog neuspeha svog tima koji je kao i svi preostali timovi duboko u senci moćnog Astralisa. I dok FaZe gleda koga da mu pronađe kao zamenu, karrigan ne sedi skrštenih ruku već pokušava da izbori za sebe novu priliku, a ako bi mu pošlo za rukom da odvede EnVy na Major, zasigurno bi lakše našao novu sredinu.

Svima je poznato da je konkurencija u Americi mnogo manja nego u Evropi koja će takođe imati tri slota (dva koja direktno vode na Major i jedan koji vodi u baraž), tako da karrigan ima realnog izgleda da ostvari zacrtano. Pored čak četiri brazilska tima koja će igrati u kvalifikacijama, rivali će im biti Bravado Gaming iz Južne Afrike kao i glavni favorit NRG Esports i eUnited.

NA Minor za Katowice 2019 će se održati od 22. do 26. januara u Poljskoj, kada ćemo nakon više od dve godine videti danskog igrača u dresu nekog drugog tima i u borbi protiv rivala na koje nije navikao, zbog čega će ključnu ulogu igrati i to koliko brzo može da se adaptira u potpuno novu ekipu.