Valiance protiv mousesporta na startu EU Minora

CS-GO 9. jan 201917:42 > 17:44
Podeli:
DreamHack Flickr

ESL je danas izvukao žreb za predstojeće regionalne kvalifikacije za IEM Katowice Major, a u evropskim kvalifikacijama koje nas najviše zanimaju, naš najbolji tim je izvukao najtežeg mogućeg rivala u prvom kolu, peti tim sveta - mousesports.

EU Minor će se održati od 16. do 20. januara, a osam učesnika je podeljeno u dve grupe od po četiri tima.

Grupa A: Mousesports, Valiance, Team Vitality, OpTic Gaming
Grupa B: North, Windigo, ex Space Soldiers, ENCE eSports

U prvim mečevima grupe A sastaće se Valiance i mousesports, odnosno Vitality i Optic, dok će u grupi B Noth ići na Windigo, a turski tim na ENCE. Svi mečevi prvog kola se igraju na jednu dobijenu mapu, dok se preostali mečevi u grupnoj fazi takmičenja igraju u BO3 sistemu. Po dve ekipe iz svake grupe će potom proći u plejof gde će se boriti za tri slota koja vode dalje, dva direktno u prvu fazu Major, a treći u baraž sa trećeplasiranim ekipama iz preostalih Minora.

Mousesports, koji je već dugo jedan od najboljih CS:GO timova na planeti, je došao u poziciju da mora da igra Minor nakon katastrofalnog 0-3 učinka u glavnoj fazi London Majora, kada su pri 0-2 rezultatu izvukli FaZe Clan u trećem kolu, a prema pravilima koja su izmenjena baš pred Major u Londonu,, oba tima koja završe 0-3 gube direktan plasman u Challenger fazu i moraju da igraju Minor kvalifikacije, zbog čega se mousesports našao u društvu ovih ekipa.