Krah EU i NA u regionalnim kvalifikacijama za Major

CS-GO 28. jan 201912:03 > 12:04
ESL

Iako su bili teško favoriti u finalnim regionalnim kvalifikacijama za poslednja dva slota na predstojećem IEM Katowice Majoru, EnVyUs i North su glatko poraženi od strane autsajdera iz Kine i Rusije.

Već dugo vremena jedna od glavnih tema u CS:GO esportu je to što regije nisu balansirane po snazi, a opet sve dobijaju podjednako slotova za Majore. Evropski Minor za Katowice je demonstrirao koliko Evropa ima jakih timova, kada smo gledali borbu osam ekipa koje su činilo se sve mogle da zaigraju na Majoru po onom što su demonstrirale.

Valjda zbog toga, nije se dovodilo u pitanje da li će trećeplasirani tim koji ide u regionalni baraž izboriti plasman na Major, već se uglavnom vodila debata oko toga da li su tri slota dovoljna za Evrope ili treba više.

A onda je juče usledilo izuzetno neprijatno iznenađenje. Vici Gaming je u prvoj rundi baraža glatko porazio North 16-8, dok je Winstrike pregazio EnVy 16-4.

U meču pobednika Winstrike je odneo tesnu 16-14 pobedu protiv Vici Gaminga za plasman na Major, dok je North u gubitničkom baražu nadigrao EnVy rezultatom 2-0.

Neki bi i nakon ovoga rekli da je North izgubio samo zbog toga što kad se igra na jednu dobijenu mapu favoriti često podbace, ali više ni to ne može biti izgovor. Vici je u nastavku glatko savladao North 2-0 u odlučujućem meču, vezavši uzastopno pobede na tri mape protiv favorita baraža.

Oni su poveli na Dust2 9-6 u odlučujućem meču, i iako je North uspeo u nastavku da izjednači, pa da na kraju i povede, Vici je pri rezultatu 12-12 vezao četiri runde za 1-0 prednost u mapama. U nastavku smo gledali neverovatan duel na Infernu. Vici je poveo 3-0, ali nakon toga North potpuno preuzima kontrolu nad mapom i gubi samo jednu od narednih 12 rundi, što im je donelo ogromnu 11-4 prednost na poluvremenu.

Kao da to nije bilo dovoljno, North osvaja i narednu pištolj rundu, kada se činilo da smo skoro sigurno blizu ulaska u treću mapu, ali tada Vici okreće novi list i hrabrom igrom dolazi do duplih produžetaka, iz kojih izlaze kao pobednici rezultatom 22-20.

Ovim je kompletiran spisak učesnika Challenger faze IEM Katowice Majora, koji čine:

Cloud9
Ninjas in Pyjamas
G2 Esports
TyLoo
Vega Squadron
Fnatic
Team Vitality
ENCE
Team Spirit
AVANGAR
NRG eSports
FURIA
Renegades
Grayhound
Winstrike
Vici Gaming