Konačno promene – mousesports ostao bez dva igrača

Podeli:
ESL

Izgleda da su porazi koje im je Valiance naneo na EU Minoru zaista bili kap koja je prelila čašu.

Nemačka esport organizacija mousesports je izdala zvanično saopštenje o promenama u njihovom CS:GO timu, koji su napustili Martin „STYKO“ Styk i Chris „chrisj“ de Jong, kao i trener Sergey „imbt“ Bezhanov.

Iako su bili jedan od favorita na Majoru u Londonu, mouse je neočekivano uz FaZe išao 0-2 u glavnoj fazi takmičenja, nakon čega je izgubio njihov međusobni duel, zbog čega su po novom pravilu morali da igraju Minor, umesto da se bore iz Challenger faze na narednom Majoru.

Ova promena se ispostavila kobna za njih, iako su na EU Minor došli kao apsolutni favoriti, a upravo im je naš najbolj tim Valiance dva puta stao na put u grupnoj fazi i poslao ih kući još pre plejofa.

Od tog momenta vodila se debata oko toga ko je kriv i ko mora da leti iz tima. Fanovi su sa punim pravom bili razočarani u ekipu od koje se mnogo više očekuje, ali je bilo evidentno da unutar samog tima nešto ne štima kako treba i da su promene zaista potrebne. Na kraju je odlučeno da to bude STYKO, koji će ponovo napustiti ekipu nakon što se u nju vratio krajem prošle godine. Njega je sredinom 2017. zamenio Janusz „Snax“ Pogorzelski, ali se ispostavilo da ni on nije ono što je timu bilo potrebno.

Chrisj napušta ekipu sa kojim igra još od davne 2013. godine, a sobzirom na njegovo iskustvo, nema sumnje da će lako pronaći novi tim, pitanje je samo da li će ostati u Evropi, ili će se možda zaputiti ka Americi koja je sve više otvorena za dolazak igrača iz drugih regija.

Za sada nije poznato ko bi mogao da zameni duo koji je na izlaznim vratima.