Vici savladao Fnatic na startu IEM Katowice Majora

CS-GO 13. feb 201914:51 > 14:53
Podeli:
ESL

Aktuelni IEM Katowice šampion i glavni favorit Challenger faze Majora je doživeo 16-9 poraz na startu šampionata protiv kineske ekipe Vici Gaming.

Iako je Fnatic ušao u Challenger fazu kao prvi nosilac, po glasovima preostalih timova, oni su doživeli poraz od ekipe koja je zauzela poslednje mesto u glasanju. Vici, koj je uhvatio poslednji voz za Major savladavši North u regionalnom baražu, je odlično otvorio Overpass na CT strani. Oni su imali 8-1 prednost nakon devet rundi, ali je Fnatic uspeo da se povrati i smanji prednost na 8-6, pre nego što je Vici pobedio u poslednjoj rundi prvog poluvremena.

Vici uzima pištolj rundu u nastavku, i potpuno koče ekonomiju Fnatica koji i kad su dobijali runde gubili su previše igrača što je ekipi Vici omogućavalo da češće kupuje opremu i oružije nego što bi Fnatic to želeo. Pri rezultatu 14-6 Šveđani uzimaju poslednji tajmaut, Freddy „KRIMZ“ Johansson koji je završio meč sa 24 fraga i 1.46 rejtingom je pokušao da zadrži Fnatic u igri konstantno fragujući, ali je ostatak tima podbacio.

U pobedničkim redovima su se posebno istakli Zhuo „advent“ Liang sa 25-14 skorom i 1.51 rejtingom i Wejle „zhokiNg“ Zhong sa 26-20 skorom i preko 100 štete po rundi.