FaZe Clan traži $150.000 za karrigana

CS-GO 26. feb. 201912:33 > 12:36
Podeli:
ESL

Prema izveštaju portala Dexerto, nekoliko esport organizacija se uključilo u trku za danskog igrača, koji je još uvek ugovorom vezan za FaZe Clan.

Finn „karrigan“ Andersen je krajem prošle godine izgubio mesto u startnoj postavi ekipe FaZe kada ga je zamenio Dauren „AdreN“ Kystaubayev, nakon čega je otišao na pozajmicu u američku ekipu EnVyUS, sa kojom je osvojio treće mesto na EU Minoru, ali je u regionalnom baražu za IEM Katowice Major tim doživeo neuspeh, izgubivši od ekipa Winstrike i North.

I pored toga organizacija je bila zadovoljna karriganovim učinkom zbog čega su zainteresovani da ga otkupe, iako FaZe traži 150.000 dolara za svog igrača. EnVyUs ne bi trebao predugo da razmišlja, kada se uzme u obzir činjenica da postoji još nekoliko ekipa u Evropi koje bi karrigan mogao da pojača, prvenstveno mousesports koji je nedavno otpustio dva igrača, među kojima i kapitena tima Chrisa „chrisJ“ de Jong zbog čega im je lider sada preko potreban.

Ukoliko EnVy zaista izađe kao pobednik iz trke za karrigana, vrlo je verovatno da bi morali da odreše kesu za bar još jedno pojačanje, kako bi mogli ozbiljnije da ugroze vodeće timove u Americi, ako ne Team Liquid, onda bar NRG i Cloud9.