Flusha napustio Cloud9, uzima pauzu od igranja

CS-GO 3. mar 201915:54 > 16:10
Podeli:
ESL

Švedski CS:GO igrač Robin "flusha" Ronnquist će na neodređeno vreme prestati da profesionalno igra CS:GO, a u ekipi Cloud9 će ga zameniti Maikil "Golden" Selim koji se oporavio nakon višemesečnih problema sa zdravljem, potvrdila je američka esport organizacija.

Na ovu odluku je verovatno i uticalo to što je flusha tokom IEM Katowice Majora primio vesti o iznenadnoj smrti svoje majke, ali on je u svom saopštenju naveo da je u pitanju odluka o kojoj je već duže vremena razmišljao. On je pojasnio da u poslednje vreme nema motivaciju da igra na nivou na kom bi trebao, kao i da ga samo igranje kompetitivnog CS:GO-a izuzetno umara, zbog čega je odlučio da je vreme za pauzu.

Flusha, koji se aktivno bavi CS:GO esportom još od 2012. godine, je nakon odlaska iz Fnatica u kojem je proveo pet godine, proveo šest meseci u američkoj ekipi Cloud9, u koju se relativno brzo uklopio, ali je skroz razumljivo da nakon nastale situacije ne želi da je na drugom kontinentu, već da je uz svoju porodicu.

Igrač takvog kalibra će lako naći ekipu u Evropi kada odluči da je vreme za povratak, a do tada ćete moći da ga gledate kako strimuje, jer je i sam izrazio želju da ostane aktivan i ostvari interakciju sa svojom publikom, makar na ovaj način.

Cloud9 i Šveđanin su se bar na prvi pogled rastali u prijateljskim uslovima, uz obostrane reči hvale, a sada ostaje da vidimo šta će se desiti sa C9 timom, uzevši u obzir činjenicu da je Jordan „Zellsis“ Montemurro došao u tim samo kao zamena za Goldena, tako da će američka organizacija morati ili da i dalje zadrži mladog igrača u timu, ili da potraži novog člana kako bi kompletirali startnu petorku.