Mousesports u pregovorima sa tri nova igrača

CS-GO 5. mar 201915:35 > 15:36
Podeli:
ESL

U toku današnjeg dana sa više različitih strana su stigle informacije o nekoliko velikih transfera koji su u procesu ugovaranja između vodećih svetskih CS:GO timova.

Kao i obično, ekipe kojima su najpotrebniji novi članovi ne gube previše vremena nakon Majora da prigrabe odgovarajuće igrače. Možda i u najtežoj situaciji je slavni mousesports koji je od toga da su među pet najboljih ekipa na svetu došao u situaciju da ne može ni da se plasira na Major, zbog čega su već nakon EU Minora iz tima uklonjeni Chris „chrisj“ de Jong i Martin „STYKO“ Styk.

Ali izgleda da je u međuvremenu došlo do preokreta i da je upravo chrisj uz Robina „ropz“ Koola igrač oko koga mousesports želi da formira novi tim. Ali da bi se sve kockicke poklopile, mora da im pođe za rukom da dođu do tri pojačanja za koje se trenutno bore.

Prvo i potencijalno najveće od njih je dolazak Finna „karrigan“ Andersena, iskusnog veterana koji je igrao za neke od najvećih CS:GO timova svih vremena. Za njega se interesuje još nekoliko timova uključujući i Team EnVyUs za koji je nedavno nastupao na NA Minoru kao izmena, tako da ostaje da vidimo koliko je mouse spreman da plati za njega i da li uopšte mogu da se bore sa bogatim amerikancima.

Drugo pojačanje koje gledaju da dovedu je Turčin Ozgur „woxic“ Eker koji je već neko vreme glavni igrač HellRaiersa, ekipe koja ne uspeva da održi tempo sa vodečim timovima, zbog čega bi woxic zasigurno želeo da pređe dalje, ako dve organizacije postignu dogovor. Ekipu bi kompletirao mladi David „frozen“ Černansky, veliki talenat koji je pomogao ekipi eXtatus da se pre dve godine probije u top 30, ali od njenog raspada ne uspeva da pronađe solidan tim. Trenutno igra za ekipu NoChance.

Ako se ovi transferi sprovedu do kraja, ekipu bi napustili i Miikka „suNny“ Kemppi za kog se interesuje Cloud9, kao i Tomas „oskar“ Štastny za kog još nema nikakvih konkretnih glasina.

Ako se sve gore navedeno potvrdi i ostvari do kraja, mousesports bi vrlo uskoro mogao početi igrati u sledećem sastavu:

Robin „ropz“ Kool
Chris „chrisJ“ de Jong
Finn „karrigan“ Andersen
Ozgur „woxic“ Eker
David „frozen“ Čerňansky