ENCE otkazao učešće na WESG 2018

CS-GO 6. mar 201914:36 > 14:38
Podeli:
ESL

Finci su četvrta CS:GO ekipa koja je odustala od odlaska na turnir u Kini.

Ova odluka ne čudi kada se uzme u obzir da je tim nedavno dobio poziv za učešće na BLAST Pro Series turniru u Sao Paulu, koji iako ima znatno manji nagradni fond od WESG-a, ima prednost u očima organizacije pošto će se na njemu okupiti najbolji timovi sveta.

Nedelju dana nakon turnira u Brazilu ENCE putuje u Kijev na sedmu sezonu StarSeries i-Lige gde će braniti titulu, a usput moraju i da nadokadne onlajn mečeve u ESEA MDL ligi u kojoj su za sada odigrali samo četiri meča.

U zvaničnom saopštenju organizacije se navodi da je igračima potreban odmor, kao i da nisu imali vremena da regulišu vize na vreme tako da nije sigurno ni da li bi uspeli da organizuju put, zbog neplanirano produženog ostanka na Majoru u Poljskoj, gde su napravili veliko iznenađenje i ostali do samog kraja, izborivši plasman u finale pobedama protiv favorita kao što su Na’Vi i Team Liquid.

Pored njih, od turnira su odustali još i argentinski tim Isurus, korejski MVP PK i K23 iz Kazahstana. Ovo znači da će preostali timovi u grupi E, takozvanoj grupi smrti, imati mali lakši posao da prođu dalje, pošto će se Fnatic, Windigo i Movistar Riders boriti između sebe za dva slota koja vode u sledeću fazu takmičenja.