Ninjas in Pyjamas peti tim koji se povukao sa WESG 2018

CS-GO 8. mar 201913:25 > 13:28
Podeli:
Starladder Flickr

Ni nagradni fond od 890.000 dolara ne može da ubedi vodeće timove da odu na amaterski turnir u Kini.

World Electronic Sports Games je nekada bilo ime izuzetno cenjeno i poštovano u esportu. Njihov trud da okupe raznolike ekipe iz celog sveta i daju im šansu da se bore za ogromne novčane nagrade je nešto što je zaista za pohvalu, ali iz godine u godinu ovo takmičenje ima sve više propusta, zbog čega više ni nekoliko jakih timova plus mnogo para nije dovoljno da ostane u pozitivnom svetlu.

Od neažurnosti u pomaganju timova da obezbede vize za ulazak u Kinu, do incidenta sa smeštajem, pa sve do kriminalnog organizovanja grupa bez ikakvog rasporeda i očiglednog favorizovanja azijskih ekipa, svima je nejasno kako takmičene sa tolikim budžetom može biti tako loše organizovano.

Zbog svega toga i ne čudi da su pored najavljenih nedolazaka ekipa koje nisu dobili potrebne papire, od takmičenja odustali i ENCE i Ninjas in Pyjamas, koji su jasno stavili do znanja da im profit nije jedini prioritet i da im je bitnije da se igrači odmore pred nastavak sezone u kojoj nas kao i prošle godine čeka veliki broj turnira.

Ono što je posebno interesatno je da nema nikakvih informacija da će grupe biti ponovo izvučene iako je pet učesnika odustalo, čak dva iz grupe C u kojoj su sada usamljeni MiBR i AGO, što znači ako stanje ostane nepromenjeno, oni će proći direktno u plejof, rekli bi bez odigranog meča, ali odigraće svakako duel između sebe da odluče ko je pobednik grupe.

Na kraju kada se sve sabere, ispada kao da je jedina svrha ovog turnira da nekoliko jačih ekipa kao što su MiBR, G2 Esports, Fnatic, Valiance, OpTic i Windigo podele bogat plen između sebe i pruže slabijim azijskim timovima priliku da bar jednom godišne odigraju zvaničan meč protiv velikih timova.