WESG: Valiance osigurao prvo mesto u grupi B

CS-GO 11. mar 201917:18 > 17:19
Podeli:
Valiance & Co

Pobedom nad OpTic Gamingom u derbiju grupe B, srpski tim je završio grupnu fazu takmičenja kao prvoplasirana ekipa, čime će izbeći najteže rivale u nastavku takmičenja.

Turnir u Kini na kom se CS:GO timovi bore za nagradni fond od 890.000 dolara je počeo za Valiance neočekivanom podelom bodova protiv ekipe NASR. Tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je van svih očekivanja uspeo da savlada Valiance 16–13 na Infernu, iako su prethodno doživeli težak 16-3 poraz na mapi Nuke.

Ovaj rezultat nije previše uticao na raspoloženje igrača srpskog tima koji su u drugom kolu deklasirali Denial 2-0 izgubivši samo sedam rundi tokom celog meča (16-4 Nike, 16-3 Inferno). Iako smo navikli da u timu prednjače po fragovima Nemanja „huNter“ Kovač i Nemanja „nexa“ Isaković, ovoga puta se najviše istakao lider ekipe Nestor „LETN1“ Tanić sa 40 fragova, 113.8 štete po rundi i 1.71 rejtingom.

On je nastavio sa odličnom igrom i u derbiju protiv danskog predstavnika, ekipe OpTic Gaming, koja je ušla kao favorit u ovaj meč pošto za razliku od ekipe Valiance igra u punom sastavu. Podsetimo, zbog pravila da svi igrači na turniru moraju biti iz iste zemlje, za Valiance igra trener ekipe Luka „emi“ Vuković i bivši član tima Aleksa „Impulse“ Stankić.

LETN1 je predvodio Valiance do velike pobede sa 53 fraga, ponovo preko 100 štete po rundi i 1.45 rejtingom. Valiance je na obe mape imao 10-5 prednost na poluvremenu. Mirage su dobili rezultatom 16-13 nakon što je OpTic bio blizu preokreta, dok su na mapi Nuke uspevali da održe prednost u nastavku došavši do 16-10 pobede.

I dok je Valiance trijumfovao u grupi B, u grupi A je prvo mesto zauzeo G2 Esports, dok je u grupi C koja nakon otkazivanja velikog broja timova ima samo dve ekipe, MiBR izašao kao pobednik u duelu sa poljskom ekipom AGO, što znači da Valiance neće moći da se ukrsti sa ova dva protivnika u osmini finala.