Kraj WESG-a za Valiance, Windigo savladao MiBR

CS-GO 14. mar 201915:52 > 15:53
Podeli:
Windigo Gaming

Polovičan uspeh balkanskih predstavnika u četvrtfini finala takmičenja u Kini. Valiance je i pored uloge favorita pretrpeo težak poraz na odlučujućoj trećoj mapi protiv ekipe AGO, dok je Windigo napravio ogromno iznenađenje savladavši najvećeg favorita turnira - brazilski MiBR.

Polovičan uspeh balkanskih predstavnika u četvrtfini finala takmičenja u Kini. Valiance je i pored uloge favorita pretrpeo težak poraz na odlučujućoj trećoj mapi protiv ekipe AGO, dok je Windigo napravio ogromno iznenađenje savladavši najvećeg favorita turnira – brazilski MiBR.

Valiance je propustio najbolju priliku koju su do sada imali za „lakih“ 50.000 dolara. Iako je žreb bio na njihovoj strani i posle G2 su imali najlakšeg protivnika u top 8, AGO je uspeo da preokrene rezultat i od 0-1 dođe do pobede. Sve je izgledalo vrlo obećavajuće nakon što je Valiance dobio 16-13 Train, izbor poljske ekipe, ali nakon toga kola kreću nizbrdo.

Poput odlućujućeg meča protiv ekipe Vitality na EU Minoru, Valiance opet gubi važan gejm na Infernu, iako su ga oni izabrali, nakon što je AGO poveo 10-5 na CT strani i potom u nastavku održavao prednost sve do 16-12.

Iako je izgledalo u tim momentima kao da poljska ekipa igra sa četiri igrača jer je Grzegorz „SZPERO“ Dziamalek završio meč sa samo 27 fragova na tri mape i neverovatnih 43.4 štete po rundi, svi preostali članovi ekipe su napravili 60+ fragova, dok u srpskom timu niko sem Nemanje „huNter“ Kovača nije prešao 50 fragova. Valiance se potpuno raspao na mapi Dust2 koju je AGO dobio sa 10 fragova razlike, rezultatom 16-6.

Sa druge strane bugarski navijači slave možda i najveću pobedu svog tima u njihovoj istoriji. Nakon obećavajuće igre na IEM Katowice Majoru MiBR je došao u Kinu kao glavni favorit za titulu i mnogi su im već pripisali glavnu nagradu od 500.000 dolara još pre početka turnira.