Mousesports zvanično predstavio novi tim

CS-GO 14. mar 201921:01 > 21:03
Podeli:
Starladder Flickr

Glasine koje su prvobitno procurele prošle nedelje su u međuvremenu nezvanično potvrđene od strane nekoliko izvora, ali od večeras su tri velika pojačanja i zvanično stigla u tim.

Veteran Finn „karrigan“ Andersen je najzvučnije novo ime uz Ozgura „woxic“ Ekera, a trio novog kontigenta upotpunjuje mladi David „frozen“ Černansky. Uz njih novi mousesports će činiti povratnik u ekipu Chris „chrisj“ de Jong i Robin „ropz“ Kool koji je sačuvao mesto u timu.

Ovo znači da ekipu napuštaju Tomaš „oskar“ Štrastny i Mikka „suNny“ Kemppi, koji je podigao veliku prašinu u prethodnih nekoliko dana kada su se pojavile određene tvrdnje da su njegovi pregovori sa Cloud9 propali i da se sada okrenuo ekipi ENCE koju čine njegovi sunarodnici iz Finske.

Ovim je potvrđeno da je mousesports izuzetno ozbiljno shvatio obnovu svog tima, za koji se prvobitno nije znalo da li će zameniti samo jednog igrača, ili će proći kroz veće promene. U pitanju je svakako veliki rizik, jer je postava koja je do sada igrala u danima kada su bili na vrhuncu forme bili među 3-4 najbolja tima na svetu, ali su nekoliko slabih rezultata koji su kulminirali ispadanjem u grupnoj fazi EU Minora otkrili da danas u ekipi postoje mnogo dublji problemi, a ne samo trenutni manjak dobre forme/motivacije.

Mousesports je uspeo da se izbori za karrigana koji je bio na meti nekoliko timova, prvenstveno američke organizacije EnVyUs, a prema nekim informacijama njegov otkup je koštao oko 150.000 dolara. Hemija između njega i ostatka ekipe FaZe je nestala, a sada je na njemu da se dokaže u novom timu i pokaže da li je svež početak bio ono što mu je potrebno. I dok zbog specifične uloge karrigana njegov dolazak ne može konkretno da procenimo još uvek, za woxica možemo reći da je veliko pojačanje, jer je već dugo vremena bio najbolji igrač HellRaisersa.

Svakako ako ignorišemo materijalni aspekt, najveći rizik u timu je dovođenje 16-ogodišnjeg Slovaka frozena, koji je imao turbulentnu prošlu godinu nakon odlične pretprošle i sada ostaje da vidimo koju stranu će pokazati u redovima mousesportsa.

Mousesports će imati priliku da isproba novi tim već za četiri dana kada ih čeka borba u okviru druge nedelje ECS lige, dok ih od 12. aprila očekuje deveta sezona ESL Pro Lige.