Windigo u finalu WESG-a, pao i G2 Esports

CS-GO 16. mar 201915:50 > 15:51
Podeli:
HLTV

Nakon što su sa turnira izbacili MiBR, bugarski tim Windigo je napravio još jednu senzaciju savladavši G2 Esports u polufinalu rezultatom 2-0 uz partiju života Georgi "SHiPZ" Grigorova. Oni će se za pola miliona dolara sutra boriti protiv poljske ekipe AGO.

I dok je za mnoge CS:GO fanove širom Evrope i sveta bugarski sastav ne previše poznat, na ovim prostorima ih vrlo dobro pamtimo kao dvostrukog šampiona Esports Balkan Lige. I pored ostvarene dominacije na Balkanu, Windigo nije uspeo da se izbori za mesto među 20 najboljih timova sveta, a najveći uspeh u proteklih nekoliko godina im je plasman u elitnu ESL-ovu Pro Ligu.

Windigo nije uspevao da dobru formu iz onlajn takmičenja prenese na LAN turnire na kojima su igrali, sve do sada. U Kini su od samog starta imali težak zadatak. Iz grupe sa Fnaticom i Movistar Ridersima su izašli kao prvoplasirana ekipa, da bi potom u polufinalu srušili četvrti tim sveta, dvostruke Major šampione MiBR.

I pored toga nije im se davalo previše šanse protiv G2 Esportsa, ekipe čiji članovi po nekim proračunima imaju 40 puta veću platu od igrača Windiga. G2 Esports ne uspeva da postigne rezultate iako je u tim mnogo uloženo, zbog čega je pobeda u Kini impreativ za organizaciju da se bar delimično opravdaju ulaganja.

Sve je počelo dobro za G2 koji je poveo 13-2 na prvom poluvremenu mape Cache, ali Windigo u nastavku uspeva da izbori produžetke i u njima slavi rezultatom 19-17.

A onda na scenu stupia SHiPZ na koga G2 Esports nije imao odgovor. Na Overpassu pravi 37 fragova uz neverovatnih 161.9 štete po rundi i 2.59 rejting. Ovakve cifre su zaista retke i u onlajn mečevima kada favoriti igraju protiv mnogo slabijih ekipa, pa čak i protiv polu amatera, a ovako nešto ostvariti iz uloge autsajdera protiv vrhunskog tima kao što je G2, je nešto bez presedana u CS:GO esportu.

Windigo je za ovom pobedom i plasmanom u finale obezbedio minimum 200.000 dolara koliko iznosi nagrada za drugo mesto, a sutra će imati priliku da protiv ekipe AGO koja je izbacila Fnatic u drugom polufinalu igraju za sumu novca koja se dobija za pobedu na Majoru – pola miliona dolara.