Mousesports debitovao sa novim timom

CS-GO 21. mar 201915:08 > 15:09
Podeli:
DreamHack Flickr

Polovičan uspeh nemačke ekipe u dva meča koja su odigrali u sklopu druge nedelje Europe Championship Series-a. Nakon 2-0 pobede protiv Fnatica, izgubili su od možda i najtežeg protivika na turniru.

Mousesports je imao vatreno krštenje u novom sastavu, protiv jednog od najpoznatijih CS:GO timova svih vremena, koji je doduše već nekon vreme u rezultatskoj krizi, što je mouse znao da iskoristi.

Robin „ropz“ Kool i novajlija u timu Ozgur „woxic“ Eker su bili izuzetno raspoloženi na prvoj mapi – Dust2, gde su poveli 13-2 na CT strani a na kraju slavili 16-8 rezultatom uz preko 100 štete po rundi oba igrača i ropzovih 29 fragova. Ništa manje brilijantan ropz nije bio i u nastavku, gde je napravio 36 fragova na Infernu, u kom je mouse slavio tek u produžetku 19-15 rezultatom, a od velike pomoći mu je bio i mladi David „frozen“ Černansky sa 28 fragova.

U drugoj rundi mouse se ukrstio sa ekipom Vitality koja igra u odličnoj formi i koja je mnogo uigranija što se videlo već na prvoj mapi. Vitality je poveo 16-5 pobedom na Overpassu, mouse je uzvratio na mapi Mirage uz još jednu odličnu partiju frozena, ali je Mathieu „ZywOo“ Herbaut bio neumoljiv na Dust2 koja je odlučivala pobednika i sa 21-6 skorom je odveo Vitality do ubedljive 16-3 pobede.

Pošto se po novom sistemu kvalifikacije za ECS LAN završnicu igraju na ispadanje, ovo je sve što smo od mousesportsa mogli da vidimo na ovom turniru, iako bi bilo interesantno videti kako bi se nosili protiv ekipa kao što su North i AVANGAR, koje su igrale u drugom polufinalu.

Mousesports će imati miran kraj marta, ali u aprilu ih već čekaju novi izazovi u vidu devete sezone ESL Pro Lige i IEM Sydney 2019, što će biti i njihov prvi veliki LAN test.