TOAO uklonjen iz Virtusa nakon samo tri meseca

CS-GO 25. mar. 201921:23 > 21:24
Podeli:
DreamHack Flickr

Virtus.pro je primoran da nastavi sa eksperimentisanjem u CS:GO-u nakon nastavka rezultatske krize, a sledeća promena u nizu dolazi u vidu uklanjanja iz startne postave najnovijeg igrača tima Mateusza "TOAO" Zawistowskog.

TOAO je krajem decembra prošle godine doveden kao veliko pojačanje u Virtus.pro iz redova drugog najpoznatijeg poljskog tima – ekipe AGO. On je doveden da bude novi lider ekipe u samoj igri, ali se izgleda nije najbolje snašao u timu, koji je u međuvremenu pao iz top 50 na HLTV svetskoj rang listi.

Generalni direktor Virtusa Roman Dvoryankin je izjavio u zvaničnom saopštenju da će organizacija testirati nekoliko potencijalnih novih igrača u predstojećem periodu, a prvu nizu će biti Kamil „Sobol“ Sobolewski, član ekipe PACT.

U međuvremenu ulogu kapitena ekipe će ponovo preuzeti Janusz „Snax“ Pogorzelski.

On će imati priliku da se pokaže na delu već na GG.BET Sydney Invitationalu koji sa sobom nosi kvalifikacioni slot za IEM Sydney i igra se od 25. do 31. marta. Virtus.pro na njemu igra u grupi B protiv ekipa Sprout, Heroic i Winstrike. Nakon toga ih u aprilu očekuje i važan LAN turnir u Belgiji pod nazivom Charleroi Esports, gde će se boriti za nagradni fond od 113.000 dolara.