North izbacio MiBR sa StarSeriesa

CS-GO 2. apr. 201913:22 > 13:23
Podeli:
Starladder Flickr

Iako su na turnir došli kao jedan od favorita, MiBR se vraća kući nakon samo četiri kola sa neslavnim 1-3 skorom.

Brazilska ekipa je pre samo mesec dana izgledala kao jedan od timova koji su najbliže Astralisu tokom IEM Katowice Majora gde su stigli do polufinala pre nego što ih je upravo budući šampion savladao.

Ali nakon toga kreće crna serija tima koji je izgubili devet od poslednjih deset mečeva koje su odigrali, savladavši jedino kinesku ekipu Panda Gaming na startu StarSeries iLige. Od poraza protiv Windiga na WESG 2018, pa sve do 0-5 katastrofe pred domaćom publikom na BLAST Pro Seriesu u Sao Paulu, MiBR je u Šangaju glatko izgubio od svih jačih timova na koje su naišli.

Prvo ih je savladao Renegades, da bi potom izgubili od ekipa NRG i North bez osvojene mape. Oni su uz ENCE, Na’Vi i FaZe bili jedni od četiri glavna kandidata za titulu, zbog čega je njihovo ispadanje pre plejofa veliko iznenađenje i sa pravom poteže pitanje da li je ovo postava sa kojom brazilci mogu da ostvare željeni uspeh na duge staze.

Jedan loš turnir bi mogao biti slučajnost, ali kada se sabere sve što smo od MiBr-a videli u proteklih mesec dana, evidentno je da nešto nije u redu sa ekipom koja ako želi da bude blizu vrha, ne sme ovako olako gubiti protiv preostalih top 10 timova sveta.