Fnatic deklasirao North, NRG izbacio Vitality

CS-GO 5. apr. 201913:07 > 13:08
Podeli:
Starladder Flickr

Jutros smo dobili i prva dva učesnika polufinala StarSeries iLige. U prvom meču dana NRG je nakon maratonske prve mape koja se završila rezultatom 25-23 uspeo da savlada Vitality ukupnim rezultatom 2-0, dok je Fnatic u odlučujućoj trećoj mapi demolirao North 16-1 u nordijskom derbiju.

Teško je pomisliti da je plejof sedme sezone StarSeries iLige mogao početi na bolji način. Overpass je bio mesto okršaja epske bitke američke i francuske ekipe u kojoj su oba tima uzela po osam rundi na poluvremenu. NRG je proveo većinu vremena braneći se u prva dva produžetka u kojima nismo videli pobednike da bi u trećoj vezali tri pobede na CT strani i konačno na kraju došli do trijumfa, a zvezda tima je bio veličanstveni Vincent „Brehze“ Cayonte sa 52 fraga i 1.51 rejtingom na kraju prve mape.

Vitality nije bio slomljen nakon ovog poraza, bar ne odmah. Poveli su 9-6 na mapi Mirage, ali je NRG u nastavku pokazao zašto su izabrali baš ovu mapu i odličnom igrom na CT strani napravio veliki preokret izgubivši samo 2 od 12 rundi u nastavku za 16-11 pobedu.

Oni će se za mesto u velikom finalu i glavnu nagradu od 250.000 dolara boriti protiv možda i najprijatnijeg iznenađenja turnira – Fnatica. Poznato je da je Fnatic od početka ove godine prošao kroz jednu od najvećih rezultatskih kriza u istoriji tima, ali u Šangaju igraju kao preporođeni,

Freddy „KRIMZ“ Johansson je posebno bio raspoložen danas sa 61 fragom i 92.1 štete po rundi u proseku a u pucačkom elementu je bio i Richard „Xizt“ Landstrom sa 55 fragova. Fnatic je poveo 16-6 pobedom na mapi Mirage, North je izjednačio kada je Nuke došao na red. Iako su gubili 6-9 na poluvremenu napravili su 10-1 seriju u nastavku na CT strani, ali ih je Fnatic potpuno pregazio na Infernu prepustivši im samo jedno rundu za celu mapu.

U preostala dva polufinalna susreta sastaju se Renegades i NiP, odnosno ENCE i Na’Vi.