ESL Pro Liga: Luminosity ispred MiBR i Cloud9 u grupi C

CS-GO 23. apr. 201919:52 > 20:17
Podeli:
ESL

Rasplet grupe C u NA ESL Pro Ligi nam je nametnuo pitanje da li je MiBR uopšte i dalje najbolji brazilski tim?

Kada su izvučene grupe za prvu fazu američke ESL Pro Lige pretpostavilo se da će glavnu reč u grupi C voditi Cloud9 i MiBR. I dok je Team EnVy kao prema prognozama završio takmičenje kao posmatrač borbe za prevlast na vrhu, Luminosity je iskoristio trenutnu slabost preostalih rivala da se na kraju uz pomoć bolje razlike u osvojenim mapama plasira kao prvi na tabeli direktno na veliko LAN finale.

Ekipa koju predvode blizanci Henrique „HEN1“ Teles i Lucas „LUCAS1“ Teles je otvorila turnir ubedljivom 2-0 pobedom u velikom brazilskom derbiju. Oni su savladali MiBR prvo na Infernu rezultatom 16-7, a potom uz jednu izgubljenu rundu više su došli do pobede na mapi Train.

Iako su potom izgubili od ekipe Cloud9 rezultatom 2-1, pobeda od 2-0 protiv ekipe EnVy je bila dovoljna da im osigura prvu poziciju jer su imali identičan skor u mapama kao MiBR, oba tima su imala po jednu izgubljenu mapu manje od Cloud9, ali je Luminosity pobedio u direktnom okršaju što ih je izbacilo ispred svojih sunarodnika.

Nakon NRG Esportsa i Team Liquida sada je poznat još jedan predstavnik Amerike na finalu, a ko će predstavljati Južnu Ameriku saznaćemo nakon mečeva koji će se održati u naredna tri dana, kada će se boriti Denial Esports, DETONA Gaming, Infinity Esports i Isurus Gaming.

U evropskoj grupi C prvo mesto je zauzeo G2 Esports sa maksimalnim učinkom, Na’Vi i Fnatic idu u baraž, dok je Windigo i pored odlične igre završio prvi učešće na takmičenju.