DH Tour: Mousesports zaustavio Valiance u finalu

CS-GO 19. maj 201921:25 > 21:26
Podeli:
DreamHack

Mousesports se osvetio srpskom timu za poraze u njihovim prethodnim susretima 2-0 pobedom u velikom finalu DreamHack Open Toursa.

Valiance je do finala turnira došao nakon epske završnice meča protiv G2 Esportsa u kom su naši momci slavili tek nakon produžetaka na trećoj mapi. G2 je poveo nakon ubedljive 16-8 pobede na mapi Nuke, ali je Valiance pokazao da su odlično spremili Vertigo i izjednačio.

Pobednik je odlučen na Dust2, gde je Valiance poveo 9-6 na poluvremenu, ali je G2 uspeo da uspostavi kontrolu u nastavku i stigne do dva meč poena. Tada na scenu stupa Nestor „LETN1“ Tanić koji je odigrao možda i meč života, odvodi Valiance u produžetke gde ukupnim rezultatom 19-17 dolaze do finala uz ukupno 80 fragova kojie je LETNI1 napravio.

Mousesports je ušao odmorniji i skoncetrisaniji u finale u kom je posebno bio raspoložen Robin „ropz“ Koolkoji je završio meč sa 52 fraga i 1.45 rejtingom. Na mapi Train nijanse su odlučivale ali je mouse uspeo da održi minimalnu prednost sa poluvremena i slavi 16-12 dobrom igrom u odbrani u nastavku. Mouse sjajno otvara Mirage i ne dopušta ekipi Valiance da uspostavi svoj ritam igre tokom prvog poluvremena. U nastavak ulaze sa 10-5 prednošću koju održavaju sve do konačne 16-11 pobede.

Iako ostaje žal za titulom, osvajanje drugog mesta je veoma dobar uspeh za naš tim. Ne samo da se igrači vraćaju kući bogatiji za 20.000 dolara, već će im ovaj rezultat pomoći da nastave sa penjanjem na svetskoj rang listi, što im može doneti nove pozive na velike turnire gde će nastaviti da dokazuju da su jedan od najvrednijih i najtalentovanijih CS:GO timova čije vreme tek dolazi.