Karrigan: NiKo ti si sledeći

CS-GO 21. maj 201914:18 > 14:20
Podeli:
ESL

Nakon što je mousesports savladao Valiance u finalu DreamHack Toura, kapiten ekipe Finn "karrigan" Andersen je imao poruku za svog bivšeg saigrača Nikolu "NiKo" Kovača.

U prvestveno prijateljskom tonu dva slavna igrača su započeli sa razmenom tvitova kada je karrigan nakon pobede upitao Nikolu kada će ga častiti pivom, verovatno misleći na neku njihovu raniju opkladu. NiKo se nadovezao rekavši da se ne računa pošto je pobedio huNtera, našta je Danac odgovorio da je „sredio jednog Kovača i da sada dolazi po drugog.

Ova prijateljska rasprava zapravo ima veoma bitnu simboliku. Mousesports i karrigan su dokazali da mogu da izađu na kraju protiv top 20 timova pobedom u Francuskoj, gde su im glavni rivali za titulu bili Windigo, G2 Esports, AVANGAR i Valiance. Iako relativno od skoro na okupu karrigan i družina imaju veliki pritisak jer igraju za ekipu koja je svojvremeno bilo top 5 u svetu i koja ima armiju fanova razočarani njihovim neuspehom u proteklih godinu dana.

Mousesports je uspešno prošao prvi test, ali sada su pred njima još veći izazovi. Oni se najviše porede upravo sa ekipom FaZe, kako zbog toga što je lider mouse-a došao iz FaZe Clan-a. tako i zbog sličnosti između dve ekipe koje su ispunjene talentovanim pojedinicima i od kojih svi imaju velika očekivanja.

Može se reći da je ovo jedan od najvećih rivaliteta u CS:GO esportu koji su pred nama, jer svi su nestrpljivi da vide da li je FaZe pogrešio time što su uklonili karrigana iz tima i da li danski veteran može da dovede četvoro drugih igrača do još većeg uspeha od onog koji je postigao sa ekipom FaZe.

Mi se svakako radujemo potencijalnim duelima ova dva tima koji su pred nama, a ukoliko FaZe ne pronađe odgovarajućeg petog igrača na vreme, postoje realne šanse da ih mouse možda već i do kraja godine prestigne. Tako da – NiKo jeste zaista sledeći, a da li će i ovoga puta karrigan izađi kao pobednik, šta vi mislite?