Heroic izbacio Na'Vi iz ESL Pro Lige

CS-GO 23. maj. 201922:37 > 22:40
Podeli:
Starladder Flickr

Danska ekipa Heroic je napravila veliko iznenađenje savladavši Na'Vi 2-1 pobedom u poslednjoj rundi regularnog toka treće mape, u odlučujućem meču grupe B za plasman na LAN završnicu devete sezone ESL Pro Lige.

Danska ekipa Heroic je napravila veliko iznenađenje savladavši Na’Vi 2-1 pobedom u poslednjoj rundi regularnog toka treće mape, u odlučujućem meču grupe B za plasman na LAN završnicu devete sezone ESL Pro Lige.

Nakon što je North pobedama protiv oba tima prvi obezbedio prolaz dalje u grupi B, a BIG vezao dva poraza, Na’Vi i Heroic su se susreli sa polovičnim učinkom u borbi za put na LAN finale ESL Pro Lige.

Heroic je otvorio meč 16-9 pobedom na mapi Vertigo koju su sami odabrali, ali je Na’Vi uzvratio kada je na red došao Mirage. Iako su gubili 7-8 na poluvremenu, u nastavku su sjajnom odbranom dobili 9 od 12 rundi što je bilo dovoljno za 16-14 trijumf.

A onda je na red došao Overpass i uzbudljiva završnica meča u kojoj su se mladi igrači Heroica bolje pokazali. Na’Vi je otvorio treću mapu vodeći 6-1 na T strani, da bi na poluvreme otišli sa 9-6 prednošću. Heroic dobija pištolj rundu u nastavku, ali Na’Vi odgovara odmah u sledećoj rundi i u tim momentima se činilo kao da je samo pitanje kada i kako će završiti meč.

Ali Heroic pokazuje da su se izuzetno dobro spremili za Na’Vi i odličnom taktičkom igrom ređaju pobedu za pobedom održavajući ekonomiju na dovoljno visokom nivo, da čak i kada je Na’Vi uspeo da im zaustavi niz pobeda, imali su dovoljno para za naoružanje do kraja mape. Ni 82 fraga Aleksandr „s1mple“ Kostylieva od kojih je čak 36 bilo na Overpassu nisu bili dovoljni da se izbore bar produžeci za Na’Vi. Pri rezultatu 13-14 njega u 1 na 1 duelu dobija lider Heroica Benjamin „blameF“ Bremer, što tim koristi i u naredne dve runde stavlja tačku na meč 16-14 pobedom.

Nakon meča se videlo veliko oduševljenje i radost na licima danskih igrača kojima je ovo prvi veći uspeh u novom sastavu, dok je za Na’Vi koji je još uvek treća ekipa sveta potpuno neprihvatljivo da su ispustili šansu da se nađu među osam evropskih ekipa koji će predstavljati Evropu na finalu devete sezone u Francuskoj.