ESL Pro Liga: G2 Esports izbacio FaZe u četvrtfinalu

CS-GO 21. jun 201917:27 > 17:29
Podeli:
ESL

G2 je pred domaćom publikom uspeo da kompletno nadigra FaZe Clan i 2-0 pobedom obezbedi sebi mesto u polufinalu devete sezone ESL Pro Lige gde ih čeka NRG Esports.

Iako je FaZe uspeo da izbegne tri najteža rivala u plejofu koja se nalaze u drugom delu baraža, ispostavilo se da u ovom sastavu ne mogu previše. G2 je sve vreme kontrolisao tok meča. Na mapi Train koju su sami izabrali su uspeli da uzmu osam rundi na T strani, nakon čega su solidnom odbranom priveli prvi gejm kraju rezultatom 16-12 u svoju korist.

Potom je na red došao Dust2, mapa na kojoj je FaZe bio veliki favorit, ali ni ovde nisu pokazali previše. G2 je poveo 9-6, da bi potom na T strani ispustili samo dve runde za ubedljivu 16-8 pobedu.

U redovima pobednika čak četiri igrača su prešla cifru od 40 fragova, a među njima se izdvojio Richard „shox“ Papillon sa 46-27 skorom i 1.43 rejtingom, dok je posebno bledu partiju imao Ladislav „GuardiaN“ Kovacs koji je završio meč sa samo 11 fragova i manje od 50 štete po rundi.

U drugom četvrtfinalnom susretu gledamo veliki derbi između Astralisa i Team Liquida, a pobednk tog meča će igrati protiv mousesportsa za mesto u finalu.