ESL Pro Liga: Team Liquid poslao Astralis kući

CS-GO 21. jun 201922:21 > 22:22
Podeli:
ESL

Team Liquid je nakon preokreta došao do 2-1 pobede protiv Astralisa u četvrtfinalu ESL Pro Lige čime su ne samo izborili plasman u polufinale gde ih čeka mousesports, već i dokazali da Astralis bar trenutno nije više najbolji CS:GO tim sveta.

Nakon što su izgubili zvanje aktuelnog dvostrukog šampiona ECS lige, Astralis je danas ostao bez istog i u ESL Pro Ligi. Poraz protiv NRG Esportsa u grupnoj fazi takmičenja ih je doveo u situaciju da protiv Team Liquida moraju da igraju za plasman u polufinale, što se ispostavilo kobno za Dance.

Astralis je sjajno započeo duel CS:GO titana na mapi Overpass. Poveli su 12-3 odličnom odbranom na CT strani, a Liquid nije imao dovoljno snage da potpuno preokrene rezultat iako su uspeli da smanje prednost Astralisa koji je slavio 16-12 rezultatom.

Potom je usledio potop Astralisa na Infernu. Iako su oni odabrali ovu mapu Team Liquid im je održao lekciju 14-1 vođstvom u prvom poluvremenu, nakon čega su rutinski priveli drugu mapu kraju uz konačan skor 16-6.

Vertigo je bila mapa odluke. Astralis je imao 10-0 prednost na početku meča, ali je Liquid uspeo da smanji rezultat na 11-4 do poluvremena, da bi potom vezali deset rundi u nizu u nastavku i poveli 14-11 pre nego što je Astralis uzeo prvu rundu u drugom poluvremenu. Ispostavilo se da sem još jedne runde pri rezultatu 12-15 Astralis nije mogao ništa više da uradi, već će morati da čekaju neka bolja vremena da povrate zvanje najboljeg CS:GO tima na planeti.