Velika promena pravila na WESG CS:GO turnru

CS-GO 27. jun 201914:00 > 14:02
Podeli:
WESG

World Electronic Sports Games, CS:GO takmičenje sa najvećim nagradnim fondom u ovoj igri, je rešilo da od sledeće godine ukine pravilo da svih pet igrača u timu moraju biti iste nacionalnosti, što potencijalno može dovesti do velikih promena u popularnom takmičenju.

Od ove godine na WESG 2019 timovi će morati da imaju samo tri igrača iste nacionalnosti, što omogućuje velikom broju vodećih ekipa da igraju u punom sastavu, među kojima je i naš najbolji tim CR4ZY koji trenutno ima tri igrača iz Srbije, jednog Litvanca i jednog Finca.

Nagradni fond WESG 2018 je iznosio 890.000 dolara, što je poprilično umanjena suma u odnosu na milion ipo dolara koliko se delilo učesnicima godinu dana ranije, a glavna nagrada od 500.000 dolara je otišla u ruke igrača bugarske ekipe Windigo. Još uvek ne znamo koliki će biti nagradni fond turnira za WESG 2019.

Najnovija promena bi najviše odgovarala američkim ekipama Team Liquid i NRG Esports ukoliko bi se odlučile da učestvuju na turniru, a među top 20 ekipama pored već pomenutih tu su još i Na’Vi, Renegades, Heroic i AVANGAR kada je reč o timovima koji bi mogli da zaigraju u punom sastavu.