Coldzera napušta MiBR

CS-GO 7. jul 201915:14 > 15:15
Podeli:
ESL

Prema nezvaničnim informacijama koje je portal HLTV dobio od izvora bliskog timu, MiBR će uskoro ostati bez zvezde tima Marcela "coldzera" Davida koji je sam zatražio da napusti ekipu i potraži nove izazove u karijeri.

Loši rezultati brazilske ekipe posebno tokom ove godine su doveli do toga da i coldzera igra nesvakidašnje prosečno, što je zasigurno jedan od glavnih razloga odluke koja ima potencijal da donese veike promene na CS:GO esport sceni. Coldzera je u vrhuncu forme proglašen dva puta za redom za najboljeg igrača sveta 2016. i 2017. godine, a u tom periodu je doneo svom timu dve Major titule, na MLG Columbus 2016 i ELS One Cologne 2016 turnirima.

MiBR već duže vremena ima problema da pronađe petog igrača koji bi se uklopio u tim, a izlgeda da coldzera smatra da dolazak Lucasa „LUCAS1“ Telesa neće mnogo toga promeniti.

Ono što pomalo začuđuje je to što prema informacijama koje je HLTV dobio coldzera planira da odigra još samo dva turnira za MiBR. BLAST Pro Series u Los Anđelesu i IEM Chicago, što znači da neće igrati za tim na StarLadder Majoru u Berlinu. Podsetimo, rok za prijavu igrača za Major je prošao, što znači da bi ovim potezom coldzera ostavio MiBR na cedilu, a brazilci bi bili primorani da igraju sa četiri igrača i trenerom jedan od najvažnijih turnira u godini.

Verujemo da ako se ova vest ispostavi tačnom MiBR će uspeti nekako da ubedi coldzeru da ostane barem do kraja Majora, a nakon toga – sve je moguće. Ostaje da vidimo da li je coldzera spreman za internacionalnu karijeru, što bi mu otvorilo vrata za ulazak u FaZe Clan ili možda neku američku ekipu, ili će se ipak držati brazilskih timova i možda pojačati mladi i perspektivni sastav ekipe FURIA koja se za razliku od MiBR-a trenutno nalazi u top 10 timova sveta.