CR4ZY emi: Svi imamo isti cilj – plasman na Major

CS-GO 17. jul 201914:45 > 14:59
Podeli:
DreamHack Flickr

Bivši igrač a sada trener našeg najboljeg CS:GO tima CR4ZY, Luka "emi" Vuković, je odgovorio na naša pitanja u vezi predstojećeg EU Minora, potencijalnog plasmana na Major, borbi u ESEA MDL ligi, DreamHack Openu i kvalifikacijama za ESL One u Njujorku.

Sport Klub: Pozdrav emi, hvala ti što si našao vremena da odgovoriš na naša pitanja pred jedan od najvažnijih turnira za CR4ZY ove godine. Za početak, reci nam kakva je atmosfera u timu i kako su protekle pripreme za EU Minor?

Emi: Atmosfera u timu je vrlo prijatna ,svi smo radili puno zajedno kako bi se što bolje pripremili za predstojeći Minor, kako timski tako i individualno, i svi imamo velika očekivanja na ovom turniru. Trudili smo se da produbimo naš map pool tako da koju god mapu igramo budemo spremni za bilo kog protivnika.

Sport Klub: Od ekipe CR4ZY se već neko vreme mnogo očekuje. Ponajviše zahvaljući nizu od preko 20 onlajn pobeda čime je ekipa potvrdila svoj kvalitet, ali nakon toga je usledilo nekoliko nezgodnih poraza. Prvo od Ancienta na DreamHacku gde je CR4ZY bio možda i glavni favorit za titulu a potom i od ekipe Spirit u plejofu ESEA lige. Kako su ovi porazi uticali na moral u timu?

Emi: Poraz od Ancientsa nam je dosta teško pao jedino iz razloga jer smo imali veliko vođstvo u meču za prolazak iz grupe i već smo se videli u polufinalu, do kog da smo došli, verujem da bi otišli do samog kraja jer nije bilo ekipe na turniru koju ne možemo da pobedimo. Međutim došli smo u Švedsku posle dugih priprema tokom kojih smo pobedili 20 oficijalnih mečeva i prošli na Minor tako da posle 2-3 dana smo potpuno zaboravili na to, a meč protiv Spirita nam je bio najgori u poslednjih par meseci, vratili smo se kući posle 3 nedelje i odmah sledeći dan smo morali da igramo i jednostavno ljudi nisu bili fokusirani.

Žao nam je sto nam je izmakla Pro Liga ali sta je tu je, neki sledeći put.

Sport Klub: CR4ZY je nakon toga stigao i na korak do plasmana na ESL One u Njujorku, ali je G2 Esports odneo pobedu u tesnoj završnici. Igrači su u ovom meču još jednom dokazali da mogu da se nose i sa najboljim timovima sveta, ali smo opet videli par sitnih greški u ključnim momentima. Da li je ovoga puta sreća bila na strani francuske ekipe?

Emi: Cele kvalifikacije za Njujork smo igrali na vrlo visokom nivou, pobedivši mousesports i Sprout, protiv G2 mogu slobodno da kažem da smo sami krivi što nismo prelomili taj meč kad je trebalo. Na Dust2 smo stigli do 12:11 i izgubili 5vs3 sa postavljenom bombom jer smo krenuli da jurimo misleći da čuvaju puške i to nas je slomilo,a Train smo jako loše počeli CT stranu, uspeli da se vratimo na T strani raznovrsnom igrom i poveli 12:11 i 13:12 medjutim izgubili smo tu jednu anti-force rundu i rundu na B gde smo imali dobre izglede da je uzmemo, ekonomija nije bila na našoj strani i na kraju je to dovelo do poraza. Prava šteta, već smo se videli na Time Square-u.

Sport Klub: Kada smo kod tesnih mečeva ne smemo zaboraviti ni finiš prošlog EU Minora kada je Vitality u uzbudljivoj završnici na Infernu došao do pobede na odlučujućoj trećoj mapi. CR4ZY je tada potpuno ravnomerno odigrao sa ekipom koja je danas drugi tim sveta na HLTV rang listi. Da li je i ovaj meč potvrdio da CR4ZY može da parira maltene svakom timu na planeti i šta je ono što je potrebno kako bi tim nastavio da se penje ka vrhu?

Emi: Prethodni Minor smo igrali odlično uzevši u obzir da smo tada bili jako kratko zajedno. Nosili smo se sa svim ekipama na turniru za koje se ispostavilo da su danas top5 ekipa sveta, međutim problem je veliki što posle toga nismo radili kvalitetno i produktivno koliko bih ja voleo da jesmo, u poređenju sa upravim tim ekipama sa Minora koje su radile mnogo bolje od nas u prethodnim mesecima i to im se isplatilo, ali svakako da ova ekipa ima kvalitet da parira skoro svakoj ekipi sveta. Samo rad, red i disciplina, koliko god to zvučalo kliše ,nas može dovesti do vrha.

cr4zy

Sport Klub: Da li smatraš da je otežavajuća okolnost za ekipu što igra u Evropi umesto u nekoj od regija koje imaju mnogo lakši put do Majora i generalno velikih turnira, ili misliš da je upravo jaka konkurencija ono što očvrsne igrače i tera ih da daju svoj maksimum i napreduju velikom brzinom?

Emi: Pa svakako je konkurencija u Evropi bez premca. Najveća od svih kontinenata i regiona, i verovatno bi ova ekipa otišla na mnogo više top tier turnira da igramo u drugoj regiji, ali opet sa druge strane kvalitet vežbanja i protivnika nas konstantno tera da napredujemo i budemo bolji jer ima mnogo dobrih igrača i ekipa koje rade svakog dana i zbog toga odlučuju nijanse u svakom meču.

Sport Klub: Da li izdvajaš nekog od protivnika na EU Minoru kao najveću pretnju i glavnog rivala za plasman na StarLadder Berlin Major, da li se za nekog posebno pripremate?

Emi: Ne postoji loša ekipa na ovom Minoru koji je možda i najjači Minor po imenima ikada, međutim mi verujemo u sebe i znamo da imamo kvalitet da pobedimo svaku ekipu ovde, pripremaćemo se na isti način na koji se pripremamo za svaki meč koji igramo, pogledaćemo koje su potencijalne mape koje ćemo igrati i analizirati igru protivnika na istim.

Sport Klub: Šta bi za CR4ZY plasman na Major predstavljao i koliko igrači osećaju pritisak u ovom trenutku? Da li i kako im pomažeš na psihološkom planu da se spreme za predstojeće izazove?

Emi: Moje je mišljenje da igrači ne osećaju nikakav pritisak iako je ovo velika šansa za naše karijere. Ne bih želeo da osećaju pritisak, nego da odigramo onako kako znamo, sa maksimalnim fokusom, željom i komunikacijom, pa ako ne bude dovoljno da odemo na Major nemamo za čim da žalimo. Svi želimo iz sveg srca plasman na Major jer je to prestiž i najveći turnir na svetu u ovoj igri i može da nam otvori mnoga vrata za razne stvari, vezane za Counter-Strike, a i za neke druge oblasti. Trudimo se da budemo pozitivni u svakom trenutku, podsećamo se da smo tu uz najbolje ekipe sveta, da možemo da igramo protiv svakog i svako od nas ima u glavi jedan cilj – a to je Major.

Sport Klub: Hvala na razgovoru, želimo vam puno sreće na EU Minoru i nadamo se da će konačan ishod biti onakav kakav svi želimo, a mi ćemo se potruditi da potencijalne lepe trenutke prenesemo što je bolje moguće uz direktan prenos celog turnira na našem novom TV kanalu posvećenom esportu. Da li imaš nešto za kraj što bi dodao ili eventualno poručio navijačima koji će vas zasigurno gledati u velikom broju?

Emi: Želim da se zahvalim na podršci svim fanovima koji nas prate, ona nam puno znači, pozivam vas da budete uz nas na predstojećem Minoru i navijate da se konačno jedna srpska (većinskim delom) ekipa plasira na Major. Hvala i vama puno!