Istorijska pobeda protiv Northa – CR4ZY ide na Major!

CS-GO 21. jul 201920:37 > 20:38
Podeli:
Screenshot

Najbolji srpski CS:GO tim je napravio istorijski uspeh deklasiravši North 2-0 (16-7 Mirage, 16-6 Dust2) u odlučujućem meču za direktan plasman na StarLadder Berlin Major.

Godinama smo čekali plasman prvog srpskog tima na jedan CS:GO Major a taj trenutak je konačno i došao. Nekadašnji iNation, pa potom Binary Dragons, Valiance i sada CR4ZY je popravio greške koje su ih u prošlosti kočile da ostvare svoj pun potencijal, a rezultat toga smo videli u današnjem gaženju favorizovanih danaca.

Predvođeni srpskim talentovanim pucačima Nemanjom „huNter“ Kovačem i Nemanjom „nexa“ Isakovićem koji su ukupno napravili 89 fragova na dve mape, CR4ZY je bacio na kolena North koji će ponovo morati kroz baraž do Majora, što se prošlog puta nije baš najbolje završilo po Dance.

Ali dosta o njima, vratimo se na naše momke i ono što su postigli. Nakon što su izgubili od tog istog Northa u polufinalnu plejofa usled veoma slabe individualne igre tokom celog meča, igrači ekipe CR4ZY su se izdigli i u meču za opstanak savladali legendarni Fnatic 2-0 koji će po prvi put u istoriji CS:GO-a propustiti Major.

Ali ovde nisu stali sa pisanjem istorije, a i zašto bi? Pokazavši da mogu da se nose i protiv najboljih, CR4ZY je ponovio odličnu igru u današnjem meču u kom smo videli drugačiju pik/ban fazu u odnosu na prvi meč ova dva tima. CR4ZY je uspeo da osigura Mirage kao prvu mapu, koja ne samo da je njihova najbolja mapa, već i jedna od najgorih protivničke ekipe.

Nakon izjednačenog starta CR4ZY uspeva da pri rezultatu 5-5 pobedi u svim preostalim rundama prvog poluvremena i ode sa velikom prednošću na odmor. U nastavku na CT strani se sjajno brane i ne dopuštaju protivnicima da se vrate u meč već sa 16-7 dolaze na mapu od Majora.

North je kao pik za sebe odabrao Dust2, ali im se to nije isplatilo. Ovoga puta je prvo poluvreme bilo relativno tesno, poveo je CR4ZY 9-6 na CT strani, a onda sledi potpuni kolaps danske ekipe koja očigledno nije bila spremna na izuzetnu snagu koju CR4ZY ima na T strani ove mape.

Uz 7-0 niz i triple kill kapitena tima Nestora „LETN1“ Tanića u poslednjoj rundi prilikom 2 na 3 odbrane bombe CR4ZY dolazi do 16-6 pobede koja im donosi drugo mesto na EU Minoru i direktan plasman na Major u Berlinu, prvi za jedan srpski tim i to možda na najkompetitivnijem Minoru ikada.

Teško je još uvek pronaći prave reči hvale i opisati ovaj poduhvat tima koji će srpskim navijačima doneti ogromnu radost, ali u narednom periodu ćemo detaljnije pisati o svemu što se desilo i o onom što tek sledi, a to je borba naših u Challenger fazi StarLadder Majora.