Xizt i twist izbačeni iz Fnatica

CS-GO 22. avg. 201911:19 > 11:21
Podeli:
ESL

Očekivani koraci nakon što je Fnatic po prvi put u istoriji tima propustio jedan CS:GO Major. Richard "Xizt" Landstrom i Simon "twist" Eliasson su premešteni na klupu za rezerve, potvrđeno je u zvaničnom saopštenju organizacije.

Sama organizacija je priznala da je ovo najcrnji period u istoriji Fnatica kada je reč o CS:GO esportu i da je njihov trenutni (ne)uspeh daleko od onoga što su sebi postavili kao cilj i što njihovi navijači zaslužuju.

Klupko koje je počelo da se odmotava kada su ispustili trofej WESG 2018 izgubivši od poljske ekipe AGO, je otkrilo niz problema unutar samog tima koji su se manifestovali lošim rezultatima na tri uzastopna velika turnira koji uključuju DH Masters Dallas, ESL Pro Ligu i ESL One Cologne, a kao kap koja je prelila čašu došao je poraz od ekipa mousesports i CR4ZY u plejofu EU Minora, što je značilo i da se legende igre neće pojaviti u Berlinu na StarLadder Majoru.

Ovo je zasigurno prvi i najvažniji korak ka rekonstrukciji Fnatica, ali ne treba zaboraviti činjenicu i da je ostatak tima popustio na nedavnim turnirima. Vreme će pokazati da li su samo dve izmene dovoljne da se stvari potpuno promene, ali ohrabljuje vest da će Fnatic raditi i na promenama u stručnom štabu kako bi osvežili kompletnu strukturu tima, kao i da će ozbiljno uzeti u obzir stvaranje internacionalne ekipe umesto korišćenja samo švedskih igrača.