NBK- izbačen iz ekipe Vitality

CS-GO 8. sep 201917:12 > 17:13
Podeli:
DreamHack Flickr

Iako se Major još uvek nije ni završio, Vitality je već izdao zvanično saopštenje da je lider ekipe Nathan "NBK-" Schmitt uklonjen iz startne postave i da su se bacili u potragu za novim igračem.

Nezadovoljni top 8 plasmanom na StarLadder Berlin Majoru gde su u četvrtfinalu izgubili od AVANGARA, Vitality koji je bio jedan od favorita i koji je trenutno drugi tim sveta na HLTV rang listi je rešio da ekspresno uvede promene u tim.

Glavni razlog njihovom uspehu je nesvakidašnje dobra igra Mathieu „ZywOo“ Herbaut koji je ove godine po mnogima drugi najbolji igrač sveta. Njegove partije su donosile uspeh ekipi koja je često kritikovana zbog slabe igre njegovih saigrača. Organizacije je prepoznala na Majoru da je to zaista i njihov najveći problem, zbog čega je NBK- uklonjen iz tima.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Vitality smatra da su dostigli svoj maksimum u aktuelnoj postavi sa dva in gejm lidera zbog je vreme da se pojačaju pred nastavak sezone.

Za sada nema informacija ko bi mogao biti novi član ekipe, iako je želja mnogih navijača da im se priključi jedan od najboljih slobodnih francuskih igrača Fabien „kioShiMa“ Fiey.