Complexity ponudio milion dolara CS:GO zvezdi

Podeli:
Starladder Flickr

Američka organizacija je bila rešena da po svaku cenu dovede jednog od trenutno najtraženijih neaktivnih igrača, ali je on na kraju ipak odbio ponudu.

Prema izveštaju novinara Richarda Lewisa kome su izvori bliski igraču otkrili šta se izdešavalo, bivši kapiten ekipe ENCE Aleksi „Aleksib“ Virolainen je odbio da potpiše dvogodišnji ugovor za Complexity koji bi mu doneo zaradu od milion dolara u tom periodu čime bi postao jedan od najplaćenijih igrača u CS:GO esportu.

Koliko im je bilo stalo da dovedu slavnog Finca najbolje potvrđuje činjenica da je direktor organizacije Jason Lake lično otputovao u Helsinki na sastanak sa Aleksisom, a bogata ponuda pored novca je uključivala i život u luksuznom stanu na račun organizacije. Ipak, Aleksib na kraju odbija ponudu a kao glavni razlog se navodi to što još uvek nije spreman da se preseli na drugi kontinent.

Igrač koji je po mnogima jedan od najzaslužnijih za uspeh koji je ENCE ostvario na IEM Katowice 2019 Majoru osvajanjem drugog mesta, je ostao bez mesta u timu nakon što je od strane preostalih igrača odlučeno da ga u startnoj postavi zameni Miikka „suNny“ Kemppi.

Complexity nije jedina američka organizacija koja je probala da ga se dokopa, za njega su bili zainteresovani i 100 Thives koji uveliko planiraju da se vrate u CS:GO. Nakon što ih je Aleksib odbio, complexity se okrenuo lideru ekipe Heroic, Benjaminu „blameF“ Bremeru, koji je prihvatio uslove koje su mu ponudili (o kojima se još uvek ne znaju detalji) i već se preselio u Dalas gde će oko njega biti izgrađen novi tim.