Glasine: Dota šampion OG napravio CS:GO tim

CS-GO 5. okt 201916:35 > 16:38
Podeli:
Valve Flickr

Aktuelni dvostruki The International šampion je u procesu formiranja svog prvog CS:GO tima i to oko izuzetno traženih igrača Nathan "NBK" Schmitta i Aleksi "Aleksib" Virolainena.

Aktuelni dvostruki The International šampion je u procesu formiranja svog prvog CS:GO tima i to oko izuzetno traženih igrača Nathan „NBK“ Schmitta i Aleksi „Aleksib“ Virolainena.

Prema izveštaju francuskog portala 1pv.fr OG je već kompletirao ekipu koju će činiti:

Nathan „NBK“ Schmitt
Aleksi „Aleksib“ Virolainen
Elias „Jamppi“ Olkkonen
Valdemar „valde“ Bjorn Vangsa
Issa „ISSAA“ Murad

Oni su iskoristili povoljne prilike u CS:GO esportu koje uključuju veliki broj kvalitetnih igrača koji trenutno ne igraju u timovima, kao i formiranje velike BLAST lige od naredne godine u kojoj im je prema glasinama već rezervirsano mesto.

Oni su uspeli da privuku bivše lidere ekipa Vitality i ENCE, NBK-a i Aleksib-a, koji su srećom po OG odlučili da ostanu u Evropi, zbog čega su odbili bogate ponude američkih organizacija kao što su 100 Thieves i Dignitas.

Prema izveštaju njima će se pridružiti i valde koji već duže od dve godine igra za North, što bi potencijalno dovelo do novih velikih promena na nordijskoj CS:GO sceni. Oni će uzeti i takođe veoma traženog igrača HellRaisersa koji je doživeo sudbinu gore pomenutih kolega završivši na klupi, u pitanju je Jordanac ISSA.

Tim će kompletirati finski snajperista Jamppi, koji je namučio CR4ZY na nedavno održanom Arctic Invitational turniru igrajući za SJ. 

OK je ove godine ušao u istoriju Dota 2 esporta postavši prva organizacija koja je osvojila dva The International turnira i to za redom, što je igračima donelo ukupno preko 27 miliona dolara čime su postali najplaćeniji esportisti na planeti. Njihov cilj je da pobednički mentalitet i pristup esportu svog Dota tima prenesu i u CS:GO.