OG zvanično predstavio svoj CS:GO tim

CS-GO 5. dec 201915:00 > 15:01
Podeli:
OG

Najuspešnija Dota 2 organizacija svih vremena je i zvanično ušla u CS:GO esport.

Nakon što su pokorili Dota esport OG je rešio da se oproba i u drugim oblastima profesionalnog gejminga. Dugo najavljivani CS:GO tim kojim će upravljati lično Dota zvezde iz OG-a je sklopljen i evo kako petorka izgleda:

Aleksi „Aleksib“ Virolainen
Nathan „NBK-“ Schmitt
Valdemar „valde“ Bjorn Vangsa
Issa „ISSA“ Murad
Mateusz „mantuu“ Wilczewski

Ekipa će predvoditi iskusni duo Aleksib i NBK koji su se dokazali kao vrhunski igrači u ekipama ENCE i Vitality. Valde je napustio North i sada će probati da postigne uz OG ono što mu nije pošlo za rukom sa Dancima, dok je ISSAA koji je ostavljen na cedilu u HellRaisersima dobio novu priliku koju igrač njegovog renomea i definitivno zaslužuje.

Možda najslabija karika u timu je mantuu koji dolazi iz ekipe Alternate Attax, ali kako nekoliko izvora navodi OG je imao problema sa pronalaženjem odgovarajućeg igrača na AWP poziciji, tako da je ovo i možda samo trenutno rešenje dok se ne dokopaju nekog drugog igrača.

Proceniti snagu ove ekipe je zaista teško pošto je očigledno da je u pitanju tim sa velikim potencijalom, ali mnogo toga zavisi od njihove veštine da se uklope u novu sredinu. OG će imati tu prednost što ostali timovi neće znati njihov stil igre, ali sa druge strane imaće manje uigranosti u uodnosu na sve druge ekipe, što znači da će morati vredno da treniraju kako bi iskoristili prilike koje će im se ukazati.

Danas je izuzetno teško probiti se na tier 1 turnire u CS:GO esportu, tako da će OG morati da krene maltene od nule i bori se kroz otvorene kvalifikacije, ali nekoliko poziva na DH Open turnire i bar jedna titula im za kratko vreme mogu otvoriti vrata ka uspeu, ukoliko potencijalne ukazane prilike iskoriste.