Glasine – Virtus.pro kupuje AVANGAR CS:GO tim

CS-GO 10. dec 201918:07 > 18:10
Podeli:
BLAST Pro Series

Prema izveštaju portala dbtlap ruska esport organizacija Virtus.pro će se vratiti igračima iz CIS regije tako što će preuzeti aktuelne Major vicešampione, ekipu AVANGAR.

Virtus.pro se proslavio još tokom 1.6 ere igre, a u CS:GO esport su ušli 2012. godine sa timom čiji je igrač bio i sadašnji član AVANGAR-a Dauren „AdreN“ Kystaubayev. Sredinom naredne godine ukidaju tadašnji tim a početkom 2014. potpisuju poljski sastav čime je započela nova era organizacije koja je trajala sve do sad.

Oni su postali jedan od najpopularnjih CS:GO timova svih vremena, ali od 2017. godine ulaze u ogromnu rezultatsku krizu iz koje ni do danas nisu uspeli da se izvuku, iako su isprobali veliki broj poljskih igrača. Nakon toliko pokušaja postalo je jasno da trenutno nije moguće izgraditi tier 1 poljsku ekipu, zbog čega su odlučili da rizikuju i izgube deo svojih navijača, vrativši se korenima.

Primarno kazahstanski tim, AVANGAR je danas izgradio imidž jednog od najjačih timova u CIS regiji, a kao kruna uspeha došao je plasman u finale StarLadder Berlin Majora što je ujedno i najbolji rezultat tima u njihovoj istoriji. Nakon toga pošlo im je za rukom i da osvoje BLAST Pro Series turnir u Moskvi što je bez sumnje privuklo dodatno pažnju Virtusa.

AVANGAR se trenutno nalazi na 15. poziciji HLTV svetske rang liste, gde su do skoro bili u top 10 timova zahvaljući uspehu na Majoru. Ukoliko dođe do ove akvizacije izvesno je da će igrači ekipe AVANGAR imati još bolje uslove za rad što možda dovede do toga da ih naredne godine još češće viđamo na velikim turnirima.