YNk: ESL ne poštuje pravoslavnu veru

CS-GO 25. dec 20193:01 > 3:01
ESL

Trener CS:GO ekipe FaZe Clan Janko "YNk" Paunović je javno iskritikovao ESL zbog nepoštovanja pravoslavnog Božića.

Naime on je čestitao svim vernicima katoličke veroispovesti Božić, a potom se nadovezao kritikom upućenom jednom od najvećih organizatora esport takmičenja.

Janko je izjavio kako je praznični period jedan od retkih trenutaka kada ljudi koji rade u esport industriji mogu da provedu u krugu porodice i da je zato bitno te trenutke izuzetno ceniti i poštovati.

I pored toga, ono neće moći da proslavi pravoslavni Božić sa svojom familijom, zato što je ESL zakazao zatvorene kvalifikacije za IEM Katowice 9. i 10. januara, dva dana posle Božića. Uzevši u obzir činjenicu da se sam turnir održava skoro mesec ipo dana nakon zatvorenih kvalifikacija YNk je zamolio ESL da pomeri kvalifikacije barem nedelju dana, ali je dobio negativan odgovor uz objašnjenje da se kvalifikacije ne mogu pomeriti zbog „podudaranja datuma sa drugim takmičenjima“ iako nije zakazano nijedno (veliko) takmičenje u tom periodu.

Poznato je da je sa porastom popularnosti CS:GO esporta povećan i broj velikih turnira zbog čega igrači i treneri imaju sve manju pauzu, ali je uglavnom odmor oko Nove godine trajao dovoljno dugo da igrači mogu da odmore, proslave praznike i napune baterije pred početak nove takmičarske sezone.

Zbog svega ovoga nije ni čudo da je YNk pobesneo, a ostaje da vidimo da li će ESL naknadno reagovati posle javnih kritika ili će se držati svoje prvobitne odluke.