CR4ZY prodat bogatim Francuzima za 2 miliona dolara

CS-GO 15. jan. 202021:17 > 21:36
Podeli:
DreamHack Flickr

Francuski portal 1pv.fr. poznat po otkrivanju mnogih bitnih vesti za francusku esport scenu je napisao izveštaj o tome da je najbogatija francuska esport organizacija kupila CR4ZY CS:GO tim za skoro dva miliona dolara.

U pitanju je esport organizacija c0ntact Gaming LLC, čije ime vam možda ne znači previše, barem dok ne čujete da je reč o vlasnicima Overwatch tima Paris Eternal i Call of Duty ekipe Paris Legion.

Učešće u franšizovanoj Overwatch i CoD ligi c0ntact Gaming LLC je platio ukupno oko 60 miliona dolara, zbog čega ne čudi da su se „otvorili“ za kupovinu CS:GO ekipe koja iako ne igra više na istom nivou kao dok su u ekipi bili Nemanja „huNter“ Kovač i Nemanja „nexa“ Isaković i dalje sa sobom nosi slot na Majoru koji je izuzetno vredan.

Direktor c0ntact Gaming LLC-a je sin Franka McCourta, vlasnika slavnog fudbalskog kluba Olimpika iz Marseja i pod njegovom upravom ova organizacija je u poslednjih godinu dana počela da ulaže ogromne sume novca u elektronski sport.

Za sada se ne zna pod kojim imenom će ekipa nastupati, ali se prema izveštaju tvrdi da će biti jedan od učesnika nove velike ESL lige. Takođe se navodi i da će ekipa igrati u Americi, zbog čega je prvobitno procurela vest da CR4ZY kupuje neka američka esport organizacija.