Mousesports savladao Na'Vi za novu CS:GO titulu

Podeli:
Maincast

Mousesports je osvojio Ice Challenge 2020 u Londonu savladavši u finalu Natus Vincere rezultatom 3-1 ostvarivši usput peto uzastopno finale na velikim turnirima čime su još jednom potvrdili neverovatnu igračku formu.

Jasno je već neko vreme da je mousesports danas drugi najbolji CS:GO tim sveta, ali to ne menja činjenicu da su i dalje u stanju da nas impresioniraju time koliko su u stanju da u kontinuitetu dobro igraju.

Iako na turniru u Londonu možda nisu imali toliko jaku konkurenciju, ne treba zanemariti da je nagradni fond iznosio 250.000 dolara zbog čega je borba za prvo mesto i 125.000 dolara imala veliki značaj.

Mouse i Na’Vi su izašli kao prvoplasirani timovi iz grupne faze takmičenja što im je omogućilo direktan plasman u polufinale. Mouse je tamo savladao solidni MAD Lions 2-1, dok je Na’Vi pobedio GODSENT 2-0 za svoje mesto u finalu..

Denis „electronic“ Sharipov je zaista dao sve od sebe da dovede Na’Vi u prednost na startu meča. On je Dust2 završio sa 30-18 skorom, 117.4 štete po rundi i 1.72 rejtingom, ali ni to nije bilo dovoljno – mouse je odneo pobedu u odlučujućoj 30. rundi.

Electronic je za svoj trud dobio utešnu nagradu MVP igrača celog turnira, ali Na’Vi nije mogao da parira mousesportsu ovoga puta, uz vidne probleme u taktici. Odlična odbrana u drugom poluvremenu Inferna je omogućila ekipi mouse da dođe do ubedljive 16-8 pobede i povede 2-0, a Na’Vi je uspeo nakon toga da zaustavi njihov niz od devet uzastopnih pobeda na Trainu i izbori četvrtu mapu.

Iako je Train pripao ekipi Na’Vi, ovu mapu je obeležio Chris „chrisj“ de Jong neverovatnom 1 na 5 pobedom nakon postavljanja bombe i ovaj potez je već sad najozbiljniji kandidat za plej godine.

Mouse je 16-9 pobedom na mapi Nuke stavio tačku na meč odnevši još jednu veliku pobedu.