BLAST Premier: Complexity iznenadio Astralis

CS-GO 8. feb 202014:21 > 14:42
blast

Complexity je uspeo da napravi ogromno iznenađenje u prvom kolu grupe B BLAST Premier Spring 2020 turnira savladavši najbolji tim sveta Astralis rezultatom 2-0.

blast

Koliko je veliko iznenađenje u pitanju najbolje će pokazati sledeći podatak. Samo tri dana pre okršaja sa Astralisom ekipa Complexity nije uspela da izbori plasman u zatvorene kvalifikacije za EU Minor izgubivši od 66. tima sveta poljske ekipe PACT. Ovo je izazvalo ogromno razočaranje navijača koji očekuju da se Complexity uveliko bori za svoje mesto među najboljim timovima sveta, a zbog ovakvog epiloga otvorenih kvalifikacija niko im nije pružao previše šanse protiv trostrukih Major šampiona.

Uprkos tome Complexity je znao da iskoristi slabu igru igrača Astralisa, koji su uspeli da otvore duel 5-0 prednošću na mapi Dust2, ali se Complexity budi i u nastavku poluvremena uzima devet od preostalih deset rundi. Bilo je evidentno u tim trenucima da je duga pauza uticala na spremnost Astralisa, dok su igrači ekipe Complexity izgarali od želje da se iskupe za težak poraz protiv PACT-a. U nastavku igre Complexity brzo stiže do 15. rundi, Astralis uspeva na kratko da se sabere, ali nedovoljno da bi sprečili ispostaviće se tek prvi deo velikog iznenađenja u vidu 11-16 poraza.

Complexity je bio spreman da se nosi sa Astralisom na mapi Vertigo koja je inače bila pik danske ekipe. Oni su potpuno preokrenuli 6-9 zaostatak iz prvog poluvremena, uzimaju deset rundi u nastavku i dolaze do 16-12 pobede.

Complexity će danas od 20:30 igrati sa ekipom Vitality za plasman na LAN zvršnicu takmičenja, dok će Astralis u meču gubitnika dočekati Natus Vincere od 16:30 – uz direktan prenos na Sport Klub Esports TV kanalu.