IEM Katowice:Na'Vi demolirao Astralis za mesto u finalu

CS-GO 1. mar 202012:53 > 12:54
Podeli:
ESL

Natus Vincere je meču za istoriju naneo najteži poraz ikada u BO3 okršaju najboljem timu sveta Astralisu koji im je ukupno uzeo samo deset rundi u 0-2 porazu.

Teško je naći prave reči da se opiše čudo koje smo imali prilike da gledamo u drugom polufinalnom okršaju na IEM Katowice CS:GO turniru. Očekivalo se da će Na’Vi pružiti otpor Astralisu jer je tokom celog turnira bilo vidljivo da Aleksandr „s1mple“ Kostyliev i ekipa igraju sve bolje i da Ukrajinac konačno ima podršku kakvu želi.

Ali sa druge strane Na’Vi je u grupnoj fazi izgubio od Fnatica, tog istog Fnatica koji je jedno kolo kasnije Astralis lako savladao.

Astralis nije bez razloga najbolji tim sveta. Njihova dominacija uz kratku pauzu prošle godine traje sada već preko dve godine i u tom periodu jesu ponekad gubili, ali uglavnom su oni bili ti koji su radili ono što im se ovoga puta desilo.

Ukratko – Na’Vi je potpuno izdominirao Astralis u svakom segmentu igre. Ceo tim se raspucao od samog početka meča i iz runde u rundu su imali sve više samopouzdanja, da u jednom momentu ni sam s1mple nije mogao da veruje koliko im sve ide od ruke.

Komentatori su na duhovit način opisali situaciju – izgledalo je kao da igrači Astralisa imaju magnetne prsluke koji privlače metke, a ovaj opis uopšte nije bio preterivanje sa čim ćete se složiti ako ste odgledali meč.

Astralis je istorijski izuzetno uspešan na Dust2, ali su ovoga puta uzeli samo jednu rundu za celo prvo poluvreme. U nastavku su uspeli da povežu nekoliko rundi i smanje na 15-5 pre nego što im je Na’Vi zadao finalni udarac i činilo se da će uspeti da se mentalno oporave od šoka pred nastavak meča.

A u njemu Na’Vi je ovoga puta odličnom odbranom ređao rundu za rundom i 13-2 rezultatom u prvom poluvremenu mape Nuke najavio ono što je usledilo šest rundi kasnije. Još jednu 16-5 pobedu i zvanično najteži poraz ekipe Astralis u BO3 mečevima u istoriji tima.

Svet je sada video jedan novi Na’Vi. Jedan moćni Na’Vi koji je pokazao koliko može kada svi igrači pruže svoj maksimum, a danas je na njima da pokažu da li ovim tempom mogu da igraju i u kontinuitetu ili će ih hrabri G2 Esports zaustaviti i sprečiti slavlje ruske ekipe koja zasigurno ulazi u finale kao veliki favorit nakon ovog što su pokazali.