Preko milion navijača gledalo IEM Katowice finale

CS-GO 2. mar 202018:39 > 18:48
Podeli:
ESL

IEM Katowice 2020 je i zvanično najgledaniji CS:GO turnir, po broju istovremenih gledalaca, koji nije Major.

Iako je samo finale izuzetno kratko trajalo za jedan BO5 meč zbog ekspresne pobede nezaustavljive ekipe Natus Vincere koja je 3-0 rezultatom počistila G2 Esports, kulminacija borbe za titulu IEM Katowice prvaka je privukla ogroman broj navijača.

Samo na ruskom strimu je u jednom momentu bilo preko 350.000 gledalaca, što potvrđuje koliku podršku ima Na’Vi. Nakon što su deklasirali i zvanično najbolji tim Astralis u polufinalu svima je postalo jasno da je ovo potpuno novi Na’Vi što je i sam Aleksandr „s1mple“ Kostyliev potvrdio u nekoliko intervjua i gledaoce je zanimalo da li takav tempo igre mogu da održe sve do titule.

Ispostavilo se da i te kako mogu, a u samom finalu posebno je briljirao i novi lider ekipe Kirili „Boombl4“ Mikhailov koji je završio meč sa 65 fragova i 1.68 rejtingom. Ovo je i najbolji dokaz koliko je Na’Vi opasan tim kada se svi igrači raspucaju i po svemu što smo videli u Poljskoj pred nama je zaista paklena godina u CS:GO esportu.

Sa milion istovremenih gledalaca IEM Katowice 2020 ne samo da je postao najgledaniji CS:GO turnir koji nije Major, već je postao i peti najgledaniji turnir ukupno – odmah iza FACEIT, IEM Katowice 2019, ELEAGUE 2018 i ELEAGUE 2017 Majora. Podatke o IEM Katowice 2020 gledanosti možete videti na Esports Charts portalu.

CS:GO prolazi kroz pravu renesansu i ne samo da raste broj gledalaca već je i sve više igrača zbog čega možemo očekivati novo obarenje rekorda za dva meseca kada je na programu naredni Major – ESL One Rio.