Complexity i Fnatic obezbedili plasman na EU Minor

CS-GO 8. mar 202016:12 > 16:14
Podeli:
blast

Complexity je iskoristio priliku koja im se ukazala nakon što su MAD Lions morali da otkažu učešće u kvalifikacijama za EU Minor, Fnatic opravdao ulogu favorita i sada su na korak bliže povratku na Major.

Prvog dana kvalifikacija za EU Minor četiri tima su vezala dve pobede i time prvi obezbedili prolaz dalje. Pored ekipa Complexity i Fnatic maksimalni učinak su imali Ninjas in Pyjamas i francuski tim Heretics.

Najveće iznenađenje prvog dana kvalifikacija je definitivno ekipa Heretics koju predvodi iskusni Fabien „kioShiMa“ Fiey. Iako su na HLTV rang listi tek 76. tim sveta, oni su prvo savladali favorizovani OG koji se za kratko vreme probio u top 20, a potom i Heroic koji je trenutno 14. tim na planeti. Heretic je oba meča dobio bez izgubljene mape što još više doprinosi impresivnom utisku koji su ostavili, i sada ostaje da vidimo da li mogu da nastave sa iznenađenjima na Minoru.

Igrači ekipe Complexity su obavešteni samo dan pre Majora da će upravo njihov tim popuniti upražnjeno mesto u kvalifikacijama koje je ostalo nakon što MAD Lions nisu uspeli da prijave tim sa kojim će igrati. To ih nije omelo u postizanju uspeha, uz dve 2-0 pobede, prvo protiv Sprouta a potom i protiv ekipe GODSENT.

Švedski velikani Fnatic i Ninjas in Pyjamas nisu dozvolili protivnicima da ih poremete na njihovom putu za Major. Fnatic je nakon pobede protiv ekipe SMASH odigrao veliki derbi protiv bivših nindži, odnosno ekipe Dignitas, koji su dobili rezultatom 2-1.

Ninjas in Pyjamas su svoju kartu za Minor overili preko ekipa Apeks i BIG.

Danas su na programu preostali mečevi kvalifikacija nakon čega ćemo znati kojih osam timova će se boriti na ESL One Rio 2020 EU Minoru.