OG, Heroic i BIG bez plasmana na EU Minor

Podeli:
Beyond The Summit

Drugi dan kvalifikacija za EU Minor su obeležili porazi favorita za prolaz dalje.

Nakon što su se prvog dana kvalifikacija za plasman na Minor izborili Fnatic, Complexity, NiP i Heretic preostali timovi su nastavili borbu za poslednja četiri slota.

Od favorita jedini je opravdao očekivanja Dignitas, ali ni njihov put do EU Minora nije bio nimalo lak. Nakon tesnog poraza protiv Fnatica u drugom kolu dočekali su Nordavind koji je poveo 1-0 zahvaljući neverovatnih 35 fragova Jespera „TENZKI“ Plougmanna. Iskusni igrači Dignitasa ipak uspevaju da preokrenu tok meča i prvo izjednače 16-13 pobedom na Nuke, a potom i trijumfuju 16-8 pobedom na Infernu.

Copenhagen Flames su napravili ogromno iznenađenje pobedivši u danskom derbiju favorizovani Heroic 2-0. Obe mape su bile neizvesne do samog kraja (čak tri od četiri poluvremena su završena rezultatom 8-7) ali je na kraju CPF slavio 16-13 na Trainu i 16-14 na Infernu.

Nemački navijači su teško podneli treći uzastopni poraz njihovih miljenika BIG-a protiv španskih Movistar Ridersa. Još jednom se ispostavilo da BIG ne može da se nosi sa Špancima koji su treću odlučujuću mapu Inferno dobili ubedljivim 16-4 rezultatom.

Za kraj kvalifikacija gledali smo spektakularni meč između ekipa GODSENT i OG. GODSENT je poveo demolirajući OG 16-3 na mapi Train, ali je OG uspeo da se povrati i nakon dva produžetka odnese 22-20 pobedu na Dust2.

Nuke je bila odlučujuća mapa, i činilo se da će OG uspeti da se povrati iz zaostatka kao što su to uradili na Dust2, ali je GODSENT uspeo da ih zaustavi. U ključnoj 30. rundi u kojoj se OG borio za produžetak Kevin „kRYSTAL“ Amend je uspeo da nadigra Mateusz „mantuu“ Wilczewskog u 1 na 1 situaciji nakon što je mantuu postavio bombu i donese ogromno slavlje svojoj ekipi.

Ovo znači da ćemo na EU Minoru ipak gledati i jednog Srbina, pošto za GODSENT igra naš Pavle „Maden“ Bošković koji je u septembru prošle godine napustio ekipu BLUEJAYS i postao deo tadašnje ekipe SMASH koju je potom preuzela švedska organizacija.

Konačno, osam evropskih ekipa koja će putovati u Brazil da se od 26. aprila bore za učešće na ESL One Rio 2020 Majoru su:

Fnatic
Ninjas in Pyjamas
Dignitas
Complexity
Heretics
GODSENT
Movistar Riders
Copenhagen Flames