Glasine – FunPlus Phoenix kupuje popularni CS:GO tim

CS-GO 10. mar. 202017:35 > 17:52
Podeli:
Riot Flickr

Prema izveštaju francuskog portala 1pv.fr aktuelni LoL prvak sveta kineska ekipa FunPlus Phoenix je rešila da se proširi na drugi kraj svet preuzimanjem jednog od najboljih nordijskih CS:GO timova kojem su ujedno i kupili slot u FLASHPOINT ligi.

Iako je u pitanju relativno nova esport organizacija osnovana 2017. godine FunPlus Phoenix su za kratko vreme skrenuli pažnju na sebe, a potom i postali globalni fenomen u LoL esportu osvojivši prvo LPL ligu da bi potom kao prvaci Kine deklasirali G2 Esports u finalu LoL SP 2019 rezultatom 3-0 i postali novi šampioni planete.

Rešivši da iskoriste popularnost poseduju FPX je odlučio da se proširi na popularne FPS igre, a nakon što su oformili timove u igrama Fortnite i PUBG na red je došla i najpopularnija FPS esport igra, jedna od tri velikana elektronskog sporta Counter-Strike:Global Offensive.

FunPlus Phoenix su se pomalo začuđujuće odlučili za dansku ekipu Heroic koju su već preuzeli prema navodima portala 1pv.fr.

Oni su takođe i investirali u FLASHPOINT CS:GO ligu kupivši jedan od preostala tri slota, a po svemu sudeći FACEIT neće uspeti da rasproda sva mesta u takmičenju čija cena iznosi dva miliona dolara jer nisu uspeli da pronađu dovoljno zainteresovanih ekipa, zbog čega će biti primorani da pozovu još dva tima da učestvuju u prvoj sezoni što će najverovatnije biti finski HAVU i američka ekipa Chaos.

Heroic i dalje zauzima izuzetno respektibilno 14. mesto na HLTV rang listi, ali to ne menja činjenicu da su podbacili u kvalifikacijama za EU Minor i da trenutno nisu u najboljoj formi.

Takođe je neizvesno i šta će biti sa njihovim slotom u ESL Pro Ligi u kojoj bi trebalo da učestvuju, jer ako se odluče za FLASHPOINT moraće da napuste ESL-ovo takmičenje, što znači da bi se grupa igrala sa samo pet timova.