Astralis ugrozio prodaju Heroic tima FunPlus Phoenixu

CS-GO 22. mar. 202011:51 > 11:55
Podeli:
Faceit

Prema najnovijim informacijama koje su dobili esport portali HLTV i 1pv.fr kineska esport organizacija FunPlus Phoenix razmatra raskid ugovora oko preuzimanja danske CS:GO ekipe Heroic nakon što su saznali da jedan od članova tima želi da pređe u Astralis.

Pomalo konfuzna i nesvakidašnja situacija je nastala tako što je Astralis rešio da isproba nešto novo i dovede šestog aktivnog igrača u svoj tim, a to bi trebalo da bude Patrick „es3tag“ Hansen. Oni su sa njim ušli u pregovore u momentu kada je Heroic već radio na dogovoru sa bogatim Kinezima oko prodaje celog tima.

Prema rečima Erika Askereda, direktora Heroica, oni imaju dokaza da se Astralis umešao u trejd i probao da im preotme igrača zbog čega uveliko rade na pripremi tužbe protiv najpoznatijeg CS:GO tima planete.

Astralis je rešio da izmeni nešto u svom timu prvi put još od februara 2018. godine kada je u ekipu došao Emil „Magisk“ Reif. Trostruki Major šampioni su imali jako loš start u 2020. godini a kao najjači udarac je došao ubedljiv poraz protiv Na’Vi u IEM Katowice 2020 polufinalu.

Es3tag možda nema statistički impresivne brojke kao neki drugi igrači, ali je dosta fleksibilan po pitanju uloga koje može preuzeti, što je upravo ono što Astralisu treba. Za sada se još uvek ne zna da li će se ovaj transfer sprovesti u delo ili će Heroic probati da ga odloži tužbom.