ESL One Road To Rio – takmičari

CS-GO 3. apr 202013:08 > 13:10
ESL

Ubrzo nakon što je Valve izdao saopštenje da će svi timovi morati da se kvalifikuju za ESL One Rio 2020 CS:GO Major, ESL je otkrio ko su pozvane ekipe na prvi od kvalifikacionih turnira.

Iako ekipe koje su na prošlom Majoru ostvarile dobar plasman neće imati automatsko mesto na narednom Majoru kao što smo navikli, imaće bar neku prednost u odnosu na preostale timove u vidu pozivnica na prvi od kvalifikacionih turnira za Rio Major.

ESL će organizovati prvi iz serije Regional Major Ranking turnira koji će donositi (RMR) bodove i na njemu će se ukupno takmičiti 56 timova iz šest različitih regija. Pored poena za Major, Valve će sponzorisati i nagradni fond od 255.000 dolara.

Većina učesnika ESL One Road To Rio turnira su ekipe koje su ostvarile uspeh na Berlin StarLadder Majoru ili koje su se kvalifikovale za ESL One Rio Minor turnire, ali i pored toga gledaćemo još 11 timova, za koje se još uvek ne zna kako će se kvalifikovati.

Spisak poznatih učesnika po regijama izgleda ovako:

Evropa: Astralis, Team Vitality, G2 Esports, North, FaZe Clan, Fnatic, mousesports, ENCE, Complexity, Heretics, NiP, Novistar Riders, Copenhagen Flames, Dignitas, GODSENT plus još jedno otvoreno mesto.

Severna Amerika: Evil Geniuses, Team Liquid, 100 Thieves, MiBR, FURIA, c0ntact, Gen.G, Cloud9, Envy, Triumph, Bad News Bears plus još jedno otvoreno mesto.

CIS: Na’Vi, Virtus.pro, Gambit Youngsters, Winstrike, Spirit, Syman, forZe, Hard Legion, Espada, Unique plus još dva otvorena mesta.

Južna Amerika: RED Candis, BOOM plus još dva otvorena mesta.

Australija: Renegades, ORDER plus još dva otvorena mesta.

Azija: TYLOO, ViCi, Mazaalai, TIGER, Lucid Dreams plus još tri otvorena mesta.

Svi turniri su na programu od 22. aprila sem CIS regije koja počinje 30. aprila.