DreamHack Masters 2020 prelazi u onlajn format

CS-GO 3. apr 202017:11 > 17:27
DreamHack Flickr

Još jedno veliko CS:GO takmičenje će se održati u onlajn formatu ove godine.

Nakon ESL Pro Lige, BLAST Pro Series i prvog i jednog Majora ove sezone i DreamHack Masters CS:GO turnir će se održati onlajn, podeljen po regijama.

ESL je već imao priliku da eksperimentiše sa onlajn esport turnirima na kojima su timovi podeljeni po regijama i svaka regija se takmiči za sebe. Oni su ovo prvo priredili sa Dota 2 turnirom ESL One Los Angeles, nešto slično će uraditi i sa kvalifikacijama za CS:GO Major u Brazilu, a identična sudbina očekuje i prvi ovogodišnji DreamHack Masters koji će se zvati DreamHack Masters Spring.

Takmičenje će se održati od 19. maja do 14. juna i na njemu će učestvovati 32 ekipe iz četiri regije, dok će ukupan nagradni fond iznositi 300.000 dolara, odnosno 50.000 dolara više od cifre koja se inače deli timovima na DH Mastersima.

Nagradi fond EU DH Masters će iznositi 160.000 dolara, grupna faza će se igrati od 19. do 30. maja, a plejof od 8. do 14. juna. Učesnici su:

Astralis, Vitality, mousesports, FaZe Clan, G2 Esports, fnatic, North, ENCE, BIG, Complexity, MAD Lions i NiP. Još dva tima će biti pozvana, dok će preostala dva učesnika doći iz kvalifikacija.

Kada je reč o NA turniru na njemu će igrati Evil Geniuses, Team Liquid, FURIA, MiBR, 100 Thieves i Gen.G, kao i dve ekipe iz kvalifikacija, za nagradni fond od 100.00 dolara.

Na azijskom turniru igraće četiri ekipe od kojih su za sada poznata dva učesnika TYLOO i Vici, dok će na australijskom igrati Renegades i ORDER plus dva tima iz kvalifikacija. Nagrada će iznositi po 20.000 dolara za oba turnira.