MAD Lions pobedili MiBR za titulu Flashpoint lige

CS-GO 21. apr 202012:59 > 13:00
flashpoint

Danski tim je iskoristio manjak jake konkurencije da inkasira pola miliona dolara za pobedu u prvoj sezoni CS:GO lige Flashpoint savladavši brazilsku ekipu MiBR rezultatom 2-1.

Čini se da su MAD Lions solidnim partijama na ovom turniru uspeli da sa sebe skrenu gnev navijača izazvan odbacivanjem bivšeg kapitena i osnivača tima Nicolai „HUNDEN“ Petersena. Oni bez izgubljene mape savladali FunPlus Phoenix i Cloud9 na startu plejofa, obezbedivši tako plasman u finale pobedničkog baraža gde su odigrali prvi od dva meča protiv MiBR–a.

U prvom okršaju ovih timova MiBR je slavio došavši do ubedljive 16-5 pobede na odlučujućoj mapi Dust2. NAkon što su savladali HAVU u finalu donjeg baraža, MAD Lions su se izborili za revanš u velikom finalu, a ovoga puta je Dust2 bio banovan.

Samo finale je proteklo u žestokoj borbi a sve tri mape su završene identičnim rezultatom 16-13. Prve dve, Mirage i Inferno, su prošle u sličnom tempu. Oba tima su imala minimalnu prednost po jednom na poluvremenu, na prvoj mapi pobedu je odneo MiBR dok je na drugoj slavio MAD Lions. Train je potpuno drugačijim tokom, MiBR je poveo 12-3 koristeći nadmoć CT strane na ovoj mapi, ali su u ih u nastavku greške skupo koštale i do kraja mape su uzeli samo jednu rundu.

Ni 77 fragova Fernanda „fer“ Alvarenge nije bilo dovoljno da MiBR-u donese prvu titulu nakon skoro dve godine, čime se nastavlja kriza slavne brazilske ekipe koja ipak ne može ni potpuno da se žali pošto su za drugo mesto dobili 250.000 dolara.

MAD Lions je odneo prvu titulu pod novim imenom, i prvi trofej još od V4 Future turnira u Budimpešti gde su slavili kao Tricked.