Bymas potpisao za mousesports

CS-GO 10. avg 202020:30 > 20:31
Podeli:
FaZe Clan

Litvanska 16-godišnja CS:GO zvezda u usponu Aurimas "Bymas" Pipiras je zvanično postao novi član mousesportsa.

Trend proširivanja tima na više od pet igrača koji je prvobitno postavio Astralis se nastavlja. Sledeći njihov primer mousesports je kao šestog igrača doveo talentovanog Litvanca koji je završio svoju epizodu u FaZe Clanu u koji je stigao krajem maja kao zamena za Olofa „olofmeister“ Kajbjera.

Prema izveštajima nekoliko portala Markus „Kjaerbye“ Kjaerbye je novi član ekipe FaZe, što je otvorilo prostora za Bymasa da potraži novu sredinu. Bymas je sjajno startovao u ekipi FaZe sa kojom je osvojio treće mesto na turnirima DreamHack Masters Spring i BLAST Premier EU Finals, ali je nakon toga došlo do naglog pada forme u vidu tek 11. mesta na cs_summit 6 Major kvalifikacijama.

Mousesports je jedan od timova koji su prošli kroz najveću rezultatsku krizu 2020. godine i od top 3 tima su nakon serije neuspeha na onlajn turnirima spali na 13. mesto HLTV svetske rang liste. U zvaničnom saopštenju se navodi kako je organizacija početkom godine postala svesna koliko lako i brzo stvari mogu da se promene unutar tima, zbog čega su odlučili da reaguju i dovedu šestog igrača koji će doneti neophodnu svežinu u ekipu.

Bymas je predstavljen kao „development player“ odnosno igrač koji će se razvijati unutar mousesportsa, a sada nema naznaka kada će dobiti priliku da zaigra u prvoj postavi tima.

Mousesports će svoj prvi meč na predstojećem ESL One Cologne 2020 turniru odigrati 19. avgusta kada ih čeka izuzetno težak okršaj sa Na’Vi.