ESL One Cologne: Ispali BIG i mousesports

CS-GO 21. avg 202018:34 > 18:37
Podeli:
DreamHack

Katastrofalan start nemačkih timova na ESL One Cologne turniru, najbolje rangiran tim sveta BIG je ispao izgubivši od Ninjas in Pyjamas, dok je MAD Lions počistio slabašni mousesports.

Iako su na turnir došli kao jedan od glavnih favorita nakon tri uzastopne osvojene titule, BIG je ispao izgubivši oba odigrana meča na startu ESL One Cologne takmičenja. Nakon što su u prvom kolu izgubili od sunarodnika iz ekipe Sprout, na red su došli Ninjas in Pyjamas. BIG je poveo ubedljivom 16-5 pobedom na mapi Vertigo, da bi potom usledila maratonska partija na Nuke koja se završila tek nakon četiri produžetka rezultatom 28-26 za Šveđane. Ninjas in Pyjamas potom dobijaju Mirage 16-7 i uspevaju da izbore opstanak na turniru.

Nakon ekipe BIG iz grupe A je ispao i mousesports, koje je MAD Lions deklasirao 2-0 (16-5 Vertigo, 16-4 nuke) uz samo devet izgubljenih rundi za ceo meč.

Kada je reč o grupi B, prvi je ispao Team Heretics koji je u borbi za opstank izgubio od Fnatica, dok se danas sastaju FaZe Clan i MiBR nakon koga će još jedno veliko ime ispasti sa turnira.